ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προβάδισμα της ΝΔ στο νότιο Αιγαίο – Στις 14 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (φωτο)

Προβάδισμα της ΝΔ στο νότιο Αιγαίο – Στις 14 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (φωτο)

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο (εκλογικές περιφέρειες Δωδεκανήσων και Κυκλάδων), δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll το γαλάζιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι στο 13,3% και ανεβαίνει στις 14,5 ποσοστιαίες μονάδες, όταν γίνεται αναγωγή, χωρίς δηλαδή τον υπολογισμό των άκυρων. Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε πολύ υψηλά ποσοστά και ουσιαστικά ένας στους τέσσερις το σκέφτεται ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά είναι ανοιχτά ως προς την τελική διαφορά.

Σημειωτέον ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στα Δωδεκάνησα με περίπου έξι μονάδες, ενώ την πρωτιά είχε και στις Κυκλάδες με περίπου δύο μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 27,3 με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14%, τη Χρυσή Αυγή 6,1% το ΚΙΝΑΛ 5,4% και το ΚΚΕ 3,6%. Με την αναγωγή η ΝΔ πάει στο 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,5%, η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΚΙΝΑΛ στο 6% και το ΚΚΕ στο 4%.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 11 με 14 Μαΐου, «έπιασε» δηλαδή την απήχηση που είχαν διάφορες εξελίξεις, όπως η σύγκρουση στη Βουλή για τις διακοπές του πρωθυπουργού και τις οικογένειες των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.