ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκλογές 2023: «Κλειδώνουν» για τις 9 Απριλίου οι κάλπες – Τι αναφέρουν συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη;

Εάν όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος, οι δεύτερες κάλπες με την ενισχυμένη πλειοψηφία αναμένεται να στηθούν στις 14 ή 21 Μαΐου

Εκλογές 2023: «Κλειδώνουν» για τις 9 Απριλίου οι κάλπες – Τι αναφέρουν συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη;

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, «κλειδώνει» για τις 9 Απριλίου η ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ τέλος στα σενάρια για επιπλέον παροχολογία. Κι αυτό γιατί ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους απόδημους «να μπουν στην πλατφόρμα να ψηφίσουν ή να πάρουν το αεροπλάνο και να ψηφίσουν καθώς καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Εκλογές στις 9 Απριλίου: Τι σημαίνει αυτό

Αν οι εκλογές γίνουν στις 9 Απριλίου, αυτό σημαίνει πως η προκήρυξή τους και η διάλυση της Βουλής θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Οι εκλογές στις 9 Απριλίου, δηλαδή Κυριακή των Βαΐων θα γίνουν με απλή αναλογική. Εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση, τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν οι διερευνητικές επαφές για συγκρότησή της και εφόσον ούτε και τότε υπάρξουν εξελίξεις, τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να συγκροτηθεί η Βουλή για να εκλεγεί το προεδρείο και να προκηρύξει εκ νέου εκλογές.

Έτσι εάν όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος, οι δεύτερες κάλπες με την ενισχυμένη πλειοψηφία αναμένεται να στηθούν στις 14 ή 21 Μαΐου.

Εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα υπάρξει στο ενδιάμεσο υπηρεσιακή κυβέρνηση με πιθανούς πρωθυπουργούς όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.