Άγιο Όρος: Γιατί είναι με γκρι χρώμα στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας

Οι εκλογές δεν διαταράσσουν την ησυχία και τη ζωή των μοναχών

Άγιο Όρος: Γιατί είναι με γκρι χρώμα στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας

Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο 99,62% η Νέα Δημοκρατία πήρε την πρωτιά σε 58 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες, με εξαίρεση τη Ροδόπη, όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, αν προσέξετε λίγο καλύτερα τον χάρτη θα δείτε πως το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής είναι βαμμένο γκρι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Στο σημείο αυτό βρίσκεται το Άγιο Όρος, το αυτοδιοίκητο τμήμα της Χερσονήσου του Άθω, το οποίο διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις 20 Iερές Mονές του. H διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Iερών Mονών, οι οποίοι αποτελούν την Iερή Kοινότητα.

Οι εκλογές, λοιπόν, δεν διαταράσσουν την ησυχία και τη ζωή των μοναχών στο Άγιο Όρος, οι οποίοι παραδοσιακά απέχουν από την ψηφοφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιερά Κοινότητα δεν επιτρέπει να στηθούν κάλπες μέσα στο αυτοδιοίκητο τμήμα της Χερσονήσου του Άθω και κατά συνέπεια παρουσιάζεται με γκρι χρώμα στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας. Βέβαια, όσοι μοναχοί επιθυμούν, μπορούν να ψηφίσουν έξω από το Άγιο Όρος, στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα που είναι εγγεγραμμένοι. Ωστόσο αυτό σπάνια συμβαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.