«Θα την πληρώσουν οι αδύναμοι» που την πληρώνουν έτσι κι αλλιώς

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες σε ότι αφορά την στήριξή τους για να αντιμετωπίσουν την τρομακτική ακρίβεια στα… πάντα.

Για να μην έχουν λοιπόν απαιτήσεις για άλλη μία φορά έβγαλε από το… συρτάρι τον μπαμπούλα των αγορών και την πιθανότητα υποβάθμισης της χώρας.

«Η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών όσο διαρκεί η κρίση. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με μέτρα ουσιαστικά, αποτελεσματικά», ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με το εθνικό σχέδιο, όπως είπε, «για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ηλεκτρική ενέργεια κάναμε πολύ αποφασιστικές παρεμβάσεις. Τα πρώτα σημάδια αυτών των παρεμβάσεων αρχίζουν και τα βλέπουν όσοι παίρνουν τους λογαριασμούς τους. Οι επαγγελματίες βλέπουν μια αναδρομική επιστροφή στους λογαριασμούς του ρεύματος. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πλατφόρμα για να παίρνει ο κόσμος -αυτοί που έχουν μέχρι 45.000 ευρώ εισόδημα- επιστροφή χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για όσες χρεώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες είχαν επιβαρυνθεί με αύξηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η πίεση συνεχίζεται. Η κυβέρνηση είναι εδώ, είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε περιθώριο που υπάρχει, κάθε καινούργια δυνατότητα, χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το χειρότερο που θα μπορούσαμε να πάθουμε είναι να ξαναμπούμε στο στόχαστρο εκείνων που υποβαθμίζουν οικονομίες, των αγορών που δημιουργούν προβλήματα, σ’ ένα περιβάλλον που ο δανεισμός δυσκολεύει, γιατί τότε τις περιπέτειες θα τις περάσουν οι πιο αδύναμοι», ανέφερε, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα «ψίχουλα», τα οποία δίνει στην κοινωνία η κυβέρνηση.