ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μανιωδώς εκλογές άμεσα – Τα 32 δισ. ευρώ που δεν θέλει να μοιραστεί ο Κ.Μητσοτάκης

Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που ορέγονται... όλοι

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μανιωδώς εκλογές άμεσα – Τα 32 δισ. ευρώ που δεν θέλει να μοιραστεί ο Κ.Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό ξεκαθαρίζει ότι θέλει εκλογές… άμεσα, είναι κάτι που είπε ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι όποτε και εάν γίνουν εκλογές το κόμμα του θα είναι πρώτο. 

Ο Α.Τσίπρας σε πρόσφατες δηλώσεις του ζήτησε από τον Κ.Μητσοτάκη να κάνει άμεσα εκλογές γιατί όσο καθυστερεί καταστρέφεται η χώρα και αγωνιεί για την κατάσταση που θα παραλάβει.

Στην Κουμουνδούρου μέχρι και πριν από λίγο καιρό δεν μιλούσαν καθόλου για εκλογές, παρόλα αυτά τους τελευταίους περίπου δύο μήνες η κατάσταση έχει αλλάξει. Το παρατηρεί κάποιος και εάν διαβάσει τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπάρχουν τελευταία πολλά θέματα τα οποία αναφέρουν ότι οι εκλογές θα γίνουν άμεσα (δηλαδή ή Μάιο ή Σεπτέμβριο).

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές τώρα

Αρχικά αμιγώς πολιτικά εάν το αναλύσει κάποιος μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Αρχικά τους προηγούμενους μήνες η Νέα Δημοκρατία -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- είχε αρκετά μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε σε καμία περίπτωση δεν συνέφερε τον Α.Τσίπρα να ζητήσει εκλογές, αφού θα τις έχανε.

Τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει, λόγω της τεράστιας φθοράς της ΝΔ, καθώς πλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. 

Ακόμη και να μην είναι το πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μικρή διαφορά από τη ΝΔ και έτσι είναι αρκετά πιθανό τα δύο κόμματα να οδηγηθούν σε μια συγκυβέρνηση και άρα να μοιραστούν τα κονδύλια του Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Ελλάδα θα πάρει περίπου 30,5 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα πάνε σε πολλούς τομείς. Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να μπουν περίπου 4 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στον χρόνο αναμένονται και άλλες εκταμιεύσεις.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκηρύξει πρόωρες εκλογές τότε τα συγκεκριμένα χρήματα δεν θα τα διαχειριστεί αυτός, αλλά κάποιος άλλος πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που ο Κ.Μητσοτάκης δεν «καίγεται» για εκλογές άμεσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.