H PEGA του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε να εξεταστεί ο Κ.Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

Ο πρόεδρος της PEGA επιχείρησε... να το διαψεύσει

H PEGA του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε να εξεταστεί ο Κ.Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

H επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά το αίτημα να παρέμβει η ευρωπαϊκής αστυνομία (Europol) καθώς «έχουμε αμφιβολίες για την ικανότητα αλλά και για τη θέληση των εθνικών αρχών να ερευνήσουν τις υποθέσεις παράνομων παρακολουθήσεων» καλεί προς εξέταση τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσωπα που είχε απορρίψει η κυβερνητική πλειοψηφία να παρουσιαστούν στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής!

Με λίγα λόγια ζητήθηκε ο Κ.Μητσοτάκης να εξεταστεί από την PEGA ως έχων άμεση σχέση με  το σκάνδαλο-κακούργημα των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) που έρχεται στην Ελλάδα στις 3-4 Νοεμβρίου, ζήτησε να δει τα πρόσωπα που φέρεται να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. 

 Όπως έκανε γνωστό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Pega καλεί μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Πρόκειται για πρόσωπα που επέλεξε να μην καλέσει η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής, καθώς το Μαξίμου επιχείρησε να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση, κουκουλώνοντας την αλήθεια: μια εξέλιξη που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όμως φαίνεται πως υπήρξαν «έξωθεν πιέσεις» για να υπάρξει μία «μικρή» ανασκευή καθώς κάποιοι κατάλαβαν πως ο Κ.Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα εάν τελικά αναγκαστεί να καταθέσει στην PEGA.

Mε ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Jeroen Lenaers, αναφέρει πως η απόφαση που παρουσίασε ο κ. Παπαδημούλης να έχει εγκριθεί «ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου», δεν αποτελεί –σύμφωνα με τον ίδιο– τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

Eδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι ο επικεφαλής της Pega Jeroen Lenaers είναι και μέλος του ΕΛΚ, στο οποίο ΕΛΚ όλως τυχαίως ανήκει και η… ΝΔ.

Πάντως, ακόμα και έτσι να είναι η PEGA θεωρούσε απαραίτητο να εξεταστεί ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης. Αυτό δείχνει το… «πρώιμο σχέδιο ατζέντας» όπως το χαρακτήρισες ο Jeroen Lenaers.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπαδημούλη που με νέα ανάρτησή του και απευθυνόμενος στον J. Lenaers ανέφερε πως «ντροπή» είναι τα ψέματα και η συγκάλυψη, προσθέτοντας πως το πρόγραμμα της επίσκεψης της PEGA στην Αθήνα για τις υποκλοπές «το ετοιμάσατε εσείς με τους συντονιστές της PEGA! Εσείς το στείλατε στο Προεδρείο του ΕΚ για έγκριση της αποστολής».

Εν συνεχεία ο ο Jeroen Lenaers με νέα του ανάρτηση ζητάει από τον Δ.Παπαδημούλη να του ζητήσει συγγνώμη:

«Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.