ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η εκλογή του Σ.Κασσελάκη στη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τους κεντρώους ψηφοφόρους που δυσαρεστήθηκαν με τον Κ.Μητσοτάκη

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη απήχηση στο εκλογικό κοινό της ΝΔ

Η εκλογή του Σ.Κασσελάκη στη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τους κεντρώους ψηφοφόρους που δυσαρεστήθηκαν με τον Κ.Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εκλέχτηκε νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ για να επαναφέρει στο κόμμα τους κεντρώους και προοδευτικούς ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες διπλές εκλογές έδωσαν αυτοδυναμία και ποσοστό της τάξης του 41% στη Νέα Δημοκρατία.

Ψηφοφόροι που όμως είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη, καθώς έλαβαν χώρα, πυρκαγιές, πλημμύρες, δολοφονίες Ελλήνων από αλλοδαπούς νεοβαρβάρους χούλιγκαν, ανατινάχτηκαν αποθήκες πυρομαχικών των ΕΔ, «πνίγηκαν» ελικόπτερα και σκοτώθηκαν Έλληνες σε εμπόλεμη χώρα κατά τη διάρκεια αποστολής που είχε οργανωθεί ως «σχολική εκδρομή»!

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δει τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έρχονται μετά από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν μία τόνωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι λογικό καθώς υπάρχει ένας νέος πρόεδρος. Αυτό που τους ανησύχησε όμως είναι ότι μια μερίδα των κεντρώων ψηφοφόρων βλέπουν θετικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που σημαίνει ότι όσοι έχουν δυσαρεστηθεί θα τον προτιμήσουν.

Θα πρέπει να πούμε πως οι κεντρώοι ψηφοφόροι στις εθνικές εκλογές στήριξαν τον Κ.Μητσοτάκη διότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση για αυτούς και επειδή δεν θέλανε την τρικομματική κυβέρνηση που πρότεινε ο Α. Τσίπρας, η οποία με την συμμετοχή και του ΜέΡΑ25 έμοιαζε σαν ένα είδος «horror show».

Με τον Σ.Κασσελάκη όμως όλα αυτά αλλάζουν. Υπάρχει πλέον εναλλακτική λύση.

Η προβολή των διεθνών ΜΜΕ είναι επίσης σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έτσι οι θέσεις του γίνονται γνωστές στο εξωτερικό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις του κ. Κασσελάκη γι’ αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει το ραντεβού που θα έχει με τον Κ.Μητσοτάκη.

Από εκεί και πέρα, οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα δείχνουν ότι θέλει να είναι προσωποπαγές για αρχή καθώς δεν ήταν ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζει τα στελέχη και τις συμμαχίες τους και κυρίως δεν γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία.

Γι’ αυτό σε πρώτη φάση βάζει πρόσωπα τα οποία τον στήριξαν ανοικτά.

Εμπιστεύεται ρόλους «κλειδιά» στον Νίκο Παππά που θα γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στον Μανώλη Καπνισάκη που είναι αποδεκτό πρόσωπο από όλους παρόλο που είναι στενός φίλος του Παύλου Πολάκη, διατηρεί στην θέση του τον Σωκράτη Φάμμελο καθώς τα έχει πάει πολύ καλά ως τώρα στην Βουλή, βάζει την Δώρα Αυγέρη στην εκπροσώπηση ενώ αναθέτει ρόλους στον Αλέξη Τσίπρα και τη Ρένα Δούρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τις επόμενες μέρες θα καθορίσει και την ηγετική ομάδα και θα αρχίσει να σχηματίζει και ένα προσωπικό κύκλο τεχνοκρατών σε διάφορους τομείς.

Προφανώς, τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν περισσότερες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα είναι κυρίως στελέχη ήσσονος σημασίας.

Η αριστερή πτέρυγα που ακολουθεί το δίδυμο Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου θα περιμένει τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σίγουρα θα περιμένει και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επειδή, όμως, στις ευρωεκλογές η ομάδα Κασσελάκη ενδεχομένως θα αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε εκεί που είχε φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο ψηλότερα μπορεί να πάει), κάτι που αν συμβεί η όποια προσπάθεια διάσπασης θα χρεωθεί σε αυτούς που την επιζήτησαν γιατί αυτά στους ψηφοφόρους «μετράνε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.