ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή με κατάργηση των… μετρητών! – «Σε έξι χρόνια το πολύ θα τα αποσύρουν»

«Επιβολή πλαστικού χρήματος για να ελέγχεται η μεταφορά του»

Η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή με κατάργηση των… μετρητών! – «Σε έξι χρόνια το πολύ θα τα αποσύρουν»

Τον τρόπο με τον οποίο θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή εξειδίκευσε το ΥΠΟΙΚ στον απόηχο των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την 87η ΔΕΘ και ο τελικός σκοπός είναι η κατάργηση των μετρητών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελευθερία και την ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Μάλιστα όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο MEGA, στόχος είναι η ολική απόσυρση των μετρητών σε περίπου έξι χρόνια γιατί «δεν γίνονται απότομα αυτά».

Παράλληλα, αναφέρθηκα στην επέκταση των POS, στη θέσπιση των ηλεκτρονικών βιβλίων, ενώ σημείωσε πως οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται μόνο με τραπεζικά μέτρα πληρωμής. «Θέλουμε μέσα σε 10 μήνες να αλλάξουμε το τοπίο» είχε πει ο υπουργός Οικονομικών Κ.Χατζηδάκης.

Μάλιστα στον «αέρα» μίλησαν για «επιβολή πλαστικού χρήματος για να ελέγχεται (από το κράτος) η μεταφορά του», αναφέροντας χώρες στις οποίες επιχειρήσεις (π.χ. περίπτερα) δεν δέχονται πλέον μετρητά!

Αυτό που ίσως δεν έχει κατανοήσει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας είναι πως η κατάργηση των μετρητών θα επιφέρει την απώλεια ελέγχου των χρημάτων των πολιτών. Δηλαδή τα χρήματά του δεν θα τα κατέχει πλέον ο πολίτης που τα κέρδισε με την εργασία του αλλά οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις που σημαίνει ότι όποτε το κρίνουν κατάλληλο θα του το στερούν.


Πρόστιμο διπλάσιο για συναλλαγές άνω των 500€ με μετρητά

Παραδείγματα

Α) Καταναλωτής πληρώνει σε κατάστημα 600€ μετρητά

Πριν: 100€ πρόστιμο στον καταστηματάρχη
Τώρα: 1.200€ πρόστιμο στον καταστηματάρχη

Β) Επιχείρηση Α κόβει τιμολόγιο 600€ στην Επιχείρηση Β και πληρώνει με μετρητά

Η Επιχείρηση Α πριν είχε πρόστιμο 100€ και τώρα έχει πρόστιμο 1.200€
Στην Επιχείρηση Β δεν εκπίπτει το έξοδο 600€ και πληρώνει φόρο 22% 132€

Υποχρέωση αγοραπωλησίας ακίνητων μόνο με τραπεζικά μέσα πληρωμής

Α) Δεν εμποδίζει τους συμβαλλόμενους να δεχθούν μέρος του ποσού «κάτω από το τραπέζι»

Β) Πλέον δεν θα μπορείς να δικαιολογήσεις τις καταθέσεις μετρητών ότι προέρχονται από πώληση ακινήτου

Προνοιακά επιδόματα -> πληρωμή με χρεωστική κάρτα

Επιδόματα: τέκνων, γέννησης, ανεργίας

Οι παρεμβάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση

Δημιουργία νέου ΚΑΔ ειδικά για Βραχυχρόνια Μίσθωση

Υποχρεωτική έναρξη δραστηριότητας για φυσικά πρόσωπα με 3 ή περισσότερα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Ίδρυση εταιρείας)

Επιβολή: ΦΠΑ, Τέλους παρεπιδημούντων και Φόρου Διαμονής (όπως στα ξενοδοχεία)

Φόρος διαμονής: 1,50€ / διανυκτέρευση σε 170.000 ακίνητα

Αυστηροποίηση ελέγχων

Πρόστιμο > 5.000 € για αδήλωτα στο μητρώο

Αδειοδότηση σαν ξενοδοχείο για εκμίσθωση ολόκληρων κτιρίων

Ο διάσημος και βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Alex Newman, πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων ΜΜΕ, Liberty Sentinel Media, Inc, αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο της επιβολής των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων σε συνδυασμό με τα υπό δημιουργία ψηφιακά νομίσματα.

Αποκάλυψε επίσης πως οι κυβερνήσεις θα καταφέρνουν να «εξαφανίζουν» τα χρήματα των πολιτών (αφορούν και τους Έλληνες τα όσα αποκαλύπτει), όταν αυτοί, θα ξεπερνούν συγκεκριμένα όρια στο προσωπικό τους «αποτύπωμα άνθρακα»!

Με λίγα λόγια δεν θα τους επιτρέπεται να αγοράσουν προϊόντα που θεωρούνται… ότι παράγουν σημαντικές ποσότητες άνθρακα, όπως μπριζόλες ή αεροπορικά εισιτήρια, ή «φουλάρισμα» του ντεπόζιτου με βενζίνη και άρα μεταφορά τους σε μακρινούς προορισμούς.

Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλα τα χρήματα να είναι ψηφιακά και να έχουν καταργηθεί τα μετρητά. Τότε ο έλεγχος στο πορτοφόλι των πολιτών θα είναι απόλυτος.

Όπως αναφέρει:

«Θέλουν να εξαλείψουν εντελώς τα μετρητά και να ωθήσουν τους πάντες στο να χρησιμοποιούν CBDC, έτσι ώστε τα πάντα να μπορούν να ελέγχονται…

Αυτά τα νομίσματα μπορούν να προγραμματιστούν, έτσι ώστε αν έχετε ήδη ξεπεράσει το αποτύπωμα άνθρακα, δεν θα επιτρέπεται να αγοράσετε άλλη μπριζόλα, ή να αγοράσετε αεροπορικό εισιτήριο, ή να βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητό σας ή ίσως ακόμη και να θερμάνετε το σπίτι σας.

Και όταν το συνδυάσετε με την ψηφιακή ταυτότητα, την επιτήρηση [και] την τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσεται τώρα, συνειδητοποιείτε ότι χτίζουν έναν πλανήτη φυλακή και εμείς είμαστε οι κρατούμενοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.