ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Μητσοτάκης: «Έχουμε σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας» – Με πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων;

Οι Έλληνες θα πληρώσουν τις αντι-ρωσικές κυρώσεις

Κ.Μητσοτάκης: «Έχουμε σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας» – Με πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων;

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε στο Νταβός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχαν στο προεδρικό Μέγαρο.

Είναι τα γνωστά τυπικά που γίνονται πάντα μετά από κάθε ταξίδι του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Μετά ο πρωθυπουργός άρχισε να λέει κάποια… «περίεργα» που αφορούν όλους τους πολίτες.

Ξεκίνησε τον πρόλογο με ένα νέο κρεσέντο αντι-ρωσισμού επιχειρώντας να δικαιολογήσει την δυσχερή θέση στην οποία έφερε την χώρα.

«Θα επαναλάβω και στο προσεχές έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες πόσο σημαντική είναι η απεξάρτηση από τα ρωσικά καύσιμα αλλά και πόσο σημαντικό είναι να στηρίξουμε βραχυπρόθεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτους απέναντι στις ανατιμήσεις στην ενέργεια» εξηγώντας πως «Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας».

Μάλιστα, τι εννοούσε άραγε; Εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται μονάχα με ένα τρόπο. Με απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Δηλαδή καταναλώνουν λιγότερα, μεταφέρονται λιγότερο, αγοράζουν λιγότερο και γενικώς αναπνέουν λιγνότερο.

Τι σχέδιο θα είναι αυτό; Η ακρίβεια δημιουργεί πλέον κλίμα αντιαμερικανισμού, γιατί μεγάλο μέρος της κοινωνίας που αυξάνεται θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη με αφορμή την Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως: «Η λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας είναι και ευθύνης και της ΕΕ», ενώ σημείωσε η «Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρούς συμμάχους. Είναι εθνική ανάγκη η φωνή της Ελλάδος να είναι ισχυρή σε όσα περισσότερα διεθνή φόρα μπορούμε. Η δημοκρατία και ο τρόπος ζωής μας απειλούνται από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως καταλάβατε θα… υπερασπιστούμε εμείς, οι πολίτες, την «Δημοκρατία» της Ουκρανίας, μία «Δημοκρατία» στην οποία η αντιπολίτευση έχει… απαγορευτεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.