ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Κατάντια της κυβέρνησης: Ικετεύει τα Σκόπια να τηρήσουν την επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Ενόψει της κυβερνητικής αλλαγής στην γειτονική χώρα

Κατάντια της κυβέρνησης: Ικετεύει τα Σκόπια να τηρήσουν την επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Υπό το φως του εκλογικού αποτελέσματος και της πολιτικής αλλαγής στα Σκόπια, με το  VMRO-DPMNE να είναι έτοιμο να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού -οριακά δεν κέρδισε την αυτοδυναμία-, το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τηρήσει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών ή, όπως δεσμευόταν παλαιότερα, επιχειρήσει να την καταγγείλει και να την ακυρώσει.

Αυτό όμως που προκαλεί περισσότερο προβληματισμό είναι η απάντηση της ΝΔ που ουσιαστικά ικετεύει να μην την αποκηρύξουν γιατί τώρα έχει ψηφιστεί! 

Ο κ. Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις εκλογές στα Σκόπια, χαρακτήρισε «αυτονόητο και προφανές ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα εσωτερικά ενός άλλου κράτους, περιμένουμε να δούμε τις διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης και από εκεί και πέρα θα σχολιάσουμε».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «η ΝΔ τότε, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε την πιο συνεπή και απολύτως ορθά διατυπωμένη στάση. Είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας κάνοντας χρήση των κοινοβουλευτικών εργαλείων που είχαμε στη διάθεσή μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως -όπως είχε πει ο σημερινός πρωθυπουργός- από τη στιγμή που αυτό θα ψηφιζόταν, θα αποτελούσε μια δέσμευση του κράτους που θα ακολουθεί τις επόμενες κυβερνήσεις. Είναι μια διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί, υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό περιμένουμε να γίνεται σεβαστό και από την άλλη πλευρά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.