ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Λοβέρδος: «Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε – Αν δεν τα καταφέρω αποχωρώ»

Α.Λοβέρδος: «Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε – Αν δεν τα καταφέρω αποχωρώ»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα προτείνει δυο μόνιμους αντιπροέδρους, ενώ επανέλαβε την επιθυμία του να επαναφέρει το όνομα του ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος υποστήριξε ότι δεν θα είναι μόνος του. Τόνισε ότι σε περίπτωση που τελικά πάρει το χρίσμα θα προτείνει δυο μόνιμους αντιπροέδρους, όπως εξήγησε «ο ένας ή η μία θα έχει να κάνει με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και του κόμματος, ο άλλος θα έχει τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα και ο τρίτος ή τρίτη θα έχει την ευθύνη του προγράμματος μας που πρέπει να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές 2022-2023 και μετά θα πάψει να υπάρχει.

Δηλαδή ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι για έως τις εκλογές. Από το συνέδριο έως τις εκλογές. Με μία συλλογική ηγεσία που θα έχει συνδυασμό εμπειρίας και δύναμης που φέρνουν τα νιάτα, πιστεύω και με τον πολιτικό μας λόγο, με τα σύμβολά μας, το χρώμα μας, τον ήλιο, με το όνομά μας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

«Απέτυχε το ΚΙΝΑΛ»

Στη συνέχεια ο Κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι ο ίδιος προσπάθησε να βοηθήσει το Κίνημα Αλλαγής αλλά ισχυρίστηκε ότι το εγχείρημα έχει αποτύχει. «(Το ΚΙΝΑΛ) δεν πέτυχε. Εγώ πάλεψα από τις τάξεις του όσο μπορούσα όπως και όλοι και όλες αλλά μέχρι εκεί φτάσαμε. Το τρίτο κόμμα με 8,1 και με δημοσκοπικές 5, 6, 7 είναι χθες. Εάν οι πολίτες με επιλέξουν, στο χέρι τους είναι, θα υπάρξει ΠΑΣΟΚ. Θα μετονομαστεί με απόφαση του συνεδρίου που θα γίνει το Μάρτιο. Η πρότασή μου θα είναι να είναι ΠΑΣΟΚ, να είναι ένα κόμμα που θα έχει σκέπη και γι’ αυτούς που δεν θέλουν να ενταχθούν σε εμάς μα είναι κοντά μας. Κινήσεις όπως αυτή που το απόγευμα παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με το Νίκο Ανδρουλάκη και το Χάρη Καστανίδη. Κινήσεις πολιτών. Το ΚΙΔΗΣΟ φυσικά του κ. Παπανδρέου. Αυτά όλα θα έχουμε ένα σχήμα που να τα καλύπτει. Το σύμβολό μας θα είναι ο ήλιος, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο. Επιστροφή στον 21ο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας πάρει το ΠΑΣΟΚ»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται και σε καμία περίπτωση δεν θα το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θυμάμαι μία φράση χαρακτηριστική του Ανδρέα Παπανδρεόυ, θέλω να την επικαλεστώ, το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, ούτε χαρίζεται, δεν θα μας το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε την σκηνική παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με πάρα πολύ πράσινο. Αυτά λοιπόν τα παθαίνει κανείς, ένα κόμμα, αν έχει πάρα πολύ μικρό ποσοστό, όπως έχουμε εμείς, 5, 6, 7. Του παίρνει πολλά στελέχη η κυβέρνηση, η εκάστοτε κυβέρνηση μας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πήρε και η Νέα Δημοκρατία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ευθύνη της τωρινής ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Με την έννοια όχι ότι το ήθελε. Προφανώς και δεν το ήθελε και αγωνίστηκε για το αντίθετο. Αλλά όταν δεν το καταφέρνεις, δεν καταφέρνεις να μεγαλώσεις την παράταξή σου, δεν θες να συγκυβερνήσεις, όταν και τα δύο δεν τα κάνεις, δεν μπορείς και δεν θέλεις τότε ο χώρος καλύπτεται από άλλους».

Φιλοδοξία μου να υπερδιπλασιάσουμε τις δυνάμεις του κόμματος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι ο στόχος του είναι να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του κόμματος και να φτάσουν στα επίπεδα του 18%. Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν συζητήσεις με κάποιο άλλο κόμμα.

«Λέω και το λέω συνεχώς, αυτή τη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντιπολίτευση πολλές φορές έχουμε κοινές θέσεις και στη Βουλή κρατάμε κοινές στάσεις. Είναι μία νομοτέλεια της αντιπολίτευσης αυτή. Άρα δεν αποκλείουμε ούτε συζητήσεις με κανένα. Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική μας συμμετοχή αυτή θα προκύψει με κριτήριο τη δική μας δύναμη. Η φιλοδοξία η δικιά μου είναι να υπερδιπλασιάσουμε τις δυνάμεις του κόμματος. Δηλαδή να είμαστε ένα κόμμα του 18%, του 19%. Θα έχουμε δύο εκλογές. Μα το είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Θέλει αυτοδυναμία ο άνθρωπος. Αυτό θέλει. Αυτό έκανε και το 2019, αυτό θέλει και τώρα. Στις δύο αυτές εκλογές αν το κόμμα δεν αλλάξει τώρα, ειδικά στη δεύτερη, η πρώτη είναι εύκολη γιατί είναι απλή αναλογική, θα συμπιεστεί πάρα πολύ. Η αλλαγή των συσχετισμών στην εκλογή με απλή αναλογική και ένα κόμμα δικό μας στο 18% αλλάζει τα πράγματα».

«Αποχωρώ αν δεν τα καταφέρω»

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι πιστεύει ότι αυτά που λέει μπορούν να γίνουν πράξη, αλλά σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Δεν έχω κανένα μαράζι να τα κάνω αυτά. Πιστεύω σε αυτά. Έχω πάθος γι’ αυτά. Αυτά που σας λέω δεν τα λέω επειδή τα σκέφτηκα, δεν είναι σχήματα λόγου. Είναι πεποιθήσεις. Είναι πίστη. Θα γίνει αυτό. Αν δεν τα καταφέρω δεν θα κάθομαι εγώ στην παράταξη να πιέζω την παράταξη. Θα αποχωρήσω. Αλλά θα το καταφέρω», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.