ΚΙΝΑΛ: «Το σχέδιο που παρουσίασε η ΝΔ για το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες αδικίες»

ΚΙΝΑΛ: «Το σχέδιο που παρουσίασε η ΝΔ για το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες αδικίες»

Κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου τάσσεται το ΚΙΝΑΛ σε σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε, τονίζοντας ότι «δημιουργεί νέες αδικίες».

«Το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ, για το ασφαλιστικό, περιλαμβάνει μόνο αποσπασματικού χαρακτήρα ρυθμίσεις», υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, ενώ προσθέτει ότι «στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και μετά την πλήρως αποτυχημένη παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναμέναμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού μας συστήματος».

Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ «χωρίς νέους πόρους και με αναιμική ανάπτυξη δεν μπορεί να υποδομηθεί ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα. Και αντίθετα δημιουργούνται και νέες αδικίες».

Επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν παρουσιάζει κανένα σχέδιο για άντληση νέων πόρων από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά ούτε και μακροχρόνιο σχεδιασμό για την κρίση υπογεννητικότητας που εντείνει τα προβλήματα.

Ειδικότερα το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

  • Απομακρύνεται η προοπτική καταβολής της κανονικής 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους. Θέμα για το οποίο το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου.
  • Απουσιάζει κάθε μέριμνα για την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ως κατώτερο εγγυημένο εισόδημα για τους συνταξιούχους.
  • Ακυρώνεται ακόμη και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία επαγγελματικών ταμείων στα πλαίσια του δεύτερου πυλώνα, μέσα από την ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ.
  • Διατηρούνται αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου και οι διαφορές μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παραμένουν στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΚΙΝΑΛ δεσμεύεται να παρουσιάσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο να αρθούν οι αδικίες και να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με σταθερούς και απόλυτα διαφανείς κανόνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.