ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε.Λιακούνη: Αντιδρά στην βουλευτική τροπολογία που έκανε δεκτή ο Υπ.Εσωτερικών

Ε.Λιακούνη: Αντιδρά στην βουλευτική τροπολογία που έκανε δεκτή ο Υπ.Εσωτερικών

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη με αφορμή την βουλευτική τροπολογία που έκανε δεκτή ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ να πάρουν θέση.

Η κυρία Λιακούλη υποστηρίζει πως «Εν κρυπτώ και με ύπουλο τρόπο, πέρασε η Κυβέρνηση αυτή τη διάταξη νόμου χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς την άποψη των φορέων και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο, χωρίς καμία θεσμική θωράκιση, με σοβαρότατη αμφισβήτηση της συνταγματικότητάς της.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το μέγεθος της παρέμβασης και ειδικά τα πρόσωπα που αφορά, οφείλει ο κ. Υπουργός Εσωτερικών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό σε πόσες υποθέσεις αυτή η διάταξη αναφέρεται, ποια ποσά αφορά, σε ποιες υποθέσεις έχουν ασκηθεί διώξεις και πόσες βρίσκονται ήδη σε εκκρεμοδικία, καθώς και ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αιρετών αναμιγνύονται σε κακουργήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια υπογραμμίζει πως «Καλούμε τα επίσημα τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, να λάβουν καθαρή θέση για το θέμα αυτό και να αιτιολογήσουν τη στάση τους. Το θέμα είναι εξαιρετικής σοβαρότητας και θέτει καίρια ζητήματα για το αξιακό και θεσμικό μας σύστημα. Είναι αδιανόητη και ωμή η παρέμβαση της Κυβέρνησης τόσο στους δημοσιονομικούς ελέγχους όσο και στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το ανεχθούμε αυτό. Θα ερευνήσουμε το θέμα σε βάθος και μέχρι το τέλος. Είναι για μας, κόκκινη γραμμή. Και μάλιστα υπογραμμισμένη. Τελεία και παύλα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.