ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η κυβέρνηση κάνει έμμεσα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους: Δύο rapid test την εβδομάδα… για να βγεις από το σπίτι!

Η κυβέρνηση κάνει έμμεσα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους: Δύο rapid test την εβδομάδα… για να βγεις από το σπίτι!

Με απίστευτη εκδικητικότητα αντιμετωπίζει τους ανεμβολίαστους πολίτες η κυβέρνηση, καθώς θα τους υποχρεώνει να κάνουν δύο rapid (ή PCR) τεστ την εβδομάδα για να πάνε σε καφετέριες, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους με έμμεσο τρόπο, καθώς δεν θα μπορεί να κινηθεί κάποιος χωρίς να έχει έστω τεστ, το οποίο βεβαίως κοστίζει κοντά στα 20 ευρώ!

Παράλληλα θα δοθεί το ίδιο δικαίωμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να ζητούν τόσο από εργαζομένους όσο και από το κοινό (πελάτες, προμηθευτές κ.λπ.) που θέλουν να εισέλθουν στον χώρο τους να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό είτε αξιόπιστο αρνητικό τεστ.

Μπορεί στην παρούσα φάση το κυβερνητικό επιτελείο να απέφυγε να επεκτείνει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες πέραν των εργαζομένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και των υγειονομικών, ωστόσο στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου επεξεργάζονται πολλά εναλλακτικά σχέδια για την αύξηση της συμμετοχής του ελληνικού πληθυσμού στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

#8211;uK9hxjg&feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV

Γνώμονας, άλλωστε, για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης είναι η ειλημμένη απόφαση ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει και για να συμβεί αυτό πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ο αριθμός των ανεμβολίαστων Ελλήνων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το αμέσως προσεχές διάστημα, ενδεχομένως και πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, θα ενταθεί το πλέγμα των περιορισμών, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με τους οποίους θα έρχονται αντιμέτωποι όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται με το πειραματικό εμβόλιο.

Σε αυτή τη φάση, ο βασικός περιορισμός είναι η υποχρέωση να υποβάλλονται τακτικά σε διαγνωστικά τεστ τα οποία θα είναι μοριακά ή rapid και όχι self tests.

Η μεγάλη διαφορά, όμως, είναι ότι τα έξοδα για τα συγκεκριμένα τεστ θα βαρύνουν τους ίδιους τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι για να διεκπεραιώσουν μια σειρά από δραστηριότητες ή συναλλαγές θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε έλεγχο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Σε επόμενη φάση εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατραπούν οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια και μπαρ) αποκλειστικά σε COVID-free έτσι ώστε να εισέρχονται εκεί μόνο εμβολιασμένοι.

Τέρμα τo δωρεάν τεστ

«Από τη στιγμή που η Πολιτεία έχει εξασφαλίσει τον δωρεάν εμβολιασμό για όλους τους πολίτες, και μάλιστα με επιλογή για τον καθέναν του εμβολίου της αρεσκείας του, αίρεται η υποχρέωση του κράτους για δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο», επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Οποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, είτε θα μείνει σπίτι του για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, είτε θα πληρώνει το τίμημα που αντιστοιχεί στην οικονομική επιβάρυνσή του με τα έξοδα για τα τεστ στα οποία θα υποβάλλεται».

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν οι επί πληρωμή διαγνωστικοί έλεγχοι των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσουν με τη νέα σχολική χρονιά.

Στην κυβερνητική ηγεσία ευελπιστούν ότι η πίεση που θα ασκηθεί με μέτρα αυτού του είδους θα αυξήσει την προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Απίστευτα πράγματα σε μια υποτίθεται δημοκρατική χώρα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.