ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Θρασείς: Πανηγυρίζουν γιατί εκβίασαν 3.400 ηλικιωμένους – Σήμερα οι ανακοινώσεις για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας

Μόλις 3.400 παραπάνω ραντεβού κλείστηκαν

Θρασείς: Πανηγυρίζουν γιατί εκβίασαν 3.400 ηλικιωμένους – Σήμερα οι ανακοινώσεις για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 γίνεται υποχρεωτικός στην Ελλάδα για τους πολίτες άνω των 60 ετών, αλλιώς θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.

Αυτή η αδιανόητη απόφαση της κυβέρνηση με την οποία εκβιάζει ηλικιωμένους πολίτες έχει παρουσιαστεί από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο ως μια απόφαση που θα αυξήσει τους εμβολιασμούς. Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου έβγαλε διαρροή με την οποία πανηγυρίζει για τα μόλις 3.400 παραπάνω ραντεβού.

Όπως ανέφεραν από την κυβέρνηση, μέχρι σήμερα και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600.

Μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Μαξίμου λένε ότι έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών. Δηλαδή για μόλις 3.400 παραπάνω ραντεβού, η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε πανηγυρισμούς. Πρόκειται για μία κίνηση απελπισίας καθώς από τη ΝΔ βλέπουν ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει βαλτώσει. Μάλιστα η διαρροή προβλήθηκε δεόντως από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με καρμπόν τίτλους για τριπλασιασμό των ραντεβού.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Είναι μία απόφαση που πρέπει να σας πω ότι με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμώντας να εξηγήσει τους λόγους που πήρε την εν λόγω απόφαση. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες 60 ετών και άνω οφείλουν να κλείσουν ραντεβού στα εκάστοτε εμβολιαστικά κέντρα έως τις 16 Ιανουαρίου προκειμένου να μην πληρώσουν πρόστιμο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός όποιος δεν υπακούσει εφεξής θα υποστεί οικονομική αφαίμαξη σε μηναία βάση. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν χωρεί αμφισβήτηση ενώ οι άνω των 60 που μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί θα έχουν προτεραιότητα αναφορικά με το ραντεβού τους.

Τα δε πρόστιμα θα βεβαιώνονται στην ΑΑΔΕ χωρίς καμία καθυστέρηση θα συγκεντρώνονται όπως προβλέπεται σε ένα ειδικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία που δίνουν μάχη εξαιτίας της πανδημίας.

Στη συνέχεια έσπευσε να διευκρινίσει πως το εν λόγω μέτρο δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά αποτελεί μονόδρομο καθώς είναι μία «πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους», συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο το διχαστικό λόγο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα γίνουν σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ενόψει εορτών
Για την χρονική περίοδο από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου προβλέπεται η διάθεση σε όλους ανεξαιρέτως τους ενήλικους πολίτες ενός δωρεάν self test ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τις άγιες ημέρες. Το ίδιο μέτρο έχει σχεδιαστεί να επαναληφθεί αμέσως μετά τις γιορτές την περίοδο από 3 έως 7 Ιανουαρίου με στόχο τον έλεγχο της πορείας μετάδοσης λόγω συγχρωτισμού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως τα συγκεκριμένα προαναφερθέντα μέτρα έχουν χαρακτήρα προτροπής και όχι καταστολής ενώ είναι δίκαια καθώς στοχεύουν στην προστασία του ευάλωτου πληθυσμού προκειμένου να σωθούν ζωές.

Η κριτική της αντιπολίτευσης

Η αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως μεταθέτει το πρόβλημα της διαχείρισης του ΕΣΥ στους πολίτες, ενώ στοχοποιεί τους άνω των 60 ετών τιμωρώντας τους με οικονομική εξόντωση. Επίσης, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «σαμποτέρ του εμβολιασμού». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος με την εξέλιξη της πανδημίας και εξαιρετικά προβληματισμένος με τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού.

Άμεσα, όπως είπε, πρέπει να ληφθούν μέτρα «για να κάνουμε Χριστούγεννα με στοιχειώδη ανθρωπιά και να μην βλέπουμε την εικόνα με τους εκατοντάδες θανάτους και τους ανθρώπους να νοσηλεύονται έξω από τις ΜΕΘ». Τέλος, σχολίασε πως δεν αντέχει το σύστημα καθώς έχουμε φθάσει στα όρια ενώ και ο ίδιος είναι σύμφωνος με την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων στον παρόντα χρόνο.

Το ΚΚΕ μιλάει για «επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, θεσπίζοντας την ατομική ευθύνη με ποινές που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων».

Το ΜέΡΑ25 εξέδωσε μία πολύ λιτή ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει «μετά από αφύσικη καθυστέρηση, η Μητσοτάκης Α.Ε. έδειξε την πραγματική της φύση στους συμπολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μια φύση όπου ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μίλησε για αναποτελεσματικότητα που «επιβάλλει την υποχρεωτικότητα», λέγοντας στη συνέχεια πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να ελέγξει τους ανεμβολίαστους ενώ ”ξέχασε” να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε πως «δεν μπορώ να πάρω αρνητική θέση σε ό,τι ωθεί τον κόσμο στον εμβολιασμό, αλλά δεν το έχω ζυγίσει ακόμα», λέγοντας στη συνέχεια πως πράγματι δεν μπορούμε να παίξουμε με την πανδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος είπε: «Εκδικείστε τους πατεράδες, τους γονείς ,τους παπούδες και τις γιαγιάδες μας. Μόνο ένα διαστρεμμένο μυαλό θα συμβούλευε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει αυτά τα μέτρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.