ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ.Μητσοτάκης: Ο «πατερούλης» των πατέρων και των παππούδων μας – «Θα είμαι αυστηρός με εσάς αλλά χρήσιμος»

Παραδέχτηκε τον αυταρχισμό του απέναντι στην τρίτη ηλικία: «Θα είμαι πρόσκαιρα πολιτικά αυστηρός αλλά στο τέλος θα αποδειχθώ υγειονομικά σωστός»

Κ.Μητσοτάκης: Ο «πατερούλης» των πατέρων και των παππούδων μας – «Θα είμαι αυστηρός με εσάς αλλά χρήσιμος»

Με μια παραδοχή που πραγματικά δείχνει ότι έχει ξεφύγει και θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό και «υγειονομικό καθοδηγητή» ακόμα και των Ελλήνων πολιτών που τυχαίνει να είναι και μεγαλύτερης ηλικίας από αυτόν, δείχνοντας ασέβεια στους άνω των 60 ετών, ο Κ.Μητσοτάκης είπε επί λέξη την εξής απίστευτη φράση στη Βουλή προσπαθώντας να δικαιολογήσει την παραβίαση του Συντάγματος, με την απόφασή του για υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών: «Θα είμαι πρόσκαιρα πολιτικά αυστηρός αλλά στο τέλος θα αποδειχθώ υγειονομικά σωστός».

Την ίδια ακριβώς φράση έχουν πει σε διάφορες παραλλαγές οι περισσότεροι δικτάτορες της ιστορίας.

Ενώ πιο πάνω είχε δηλώσει ότι επιμένει στο επίθετο «αναγκαίος εμβολιασμό» από «τον οποίο θεωρεί σαν όρο πιο ισχυρό από τον υποχρεωτικό» με μια αδιανόητη προσέγγιση πρωθυπουργού δημοκρατικού κράτους για το πως αποφασίζει αυτός για να δικαιολογήσει την αναγκαστική ιατρική επέμβαση που θα κάνει στις ηλικίες άνω των 60 ετών όπως ανακοίνωσε εχθές.

Υπενθυμίζεται πως και ο Μάο και ο Στάλιν (τον οποίο αποκαλούσαν οι ομοϊδεάτες του «πατερούλη») οι οποίοι έστελναν για την «αναγκαία πολιτική επιμόρφωση» τους πολίτες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ειλικρινά δεν ξέρουμε πιο είναι χειρότερο.

Το να επιβάλλεις μια ιατρική επέμβαση στο σώμα των ανθρώπων ή να τους στέλνεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Πάρτε μια ιδέα του είπε:

«Επιμένω στο επίθετο αναγκαίος εμβολιασμός γιατί το θεωρώ ισχυρότερο από τον όρο υποχρεωτικός».

Ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι αυτό έρχεται ως κορύφωση μιας προσπάθειας πειθούς. «Η υπόθεση αυτή με βασάνισε προσωπικά και κάθε έννοια υποχρεωτικότητας είναι για μένα δυσκολοχώνευτη. Νιώθω βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό και το καλό εκείνων που ακόμα δεν το συνειδητοποιούν. Θα είμαι πρόσκαιρα πολιτικά αυστηρός αλλά στο τέλος θα αποδειχθώ υγειονομικά σωστός».

Για την αυστηρότητα των 100 ευρώ που θα επιβάλλεται ως πρόστιμο εξήγησε ότι δίνει στην ρύθμιση τον υποχρεωτικό της χαρακτήρα. Είναι και αντίτιμο υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων που ήδη δοκιμάζονται.

«Πρώτοι στην Ευρώπη καθιερώσαμε την δωρεάν διάθεση self test και τότε λοιδορηθήκαμε.

Πρώτη η χώρα μας άνοιξε την 3η δόση σε όλους τους ενήλικους, πριν ακόμα αναγνωριστεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα η σημασία της» συμπλήρωσε και εξήγησε πως «έχω ζητήσει να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν μπορούμε και το εγκρίνουν οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες».

Για την συνταγματικότητα του μέτρου είπε ότι δεν εγείρεται τέτοιο θέμα και πως το άρθρο 5 παράγραφος 5 αναφέρεται ρητά ότι το Κράτος μεριμνά για την δημόσια υγεία, είπε. «Η πρόβλεψη είναι απολύτως συνταγματική», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.