Κυβέρνηση: Ψάχνουν «οδό διαφυγής» από την κατάρρευση που προκάλεσαν – Πιέσεις για άρση απαγορεύσεων – Τα ψεύδη Μητσοτάκη

Κυβέρνηση: Ψάχνουν «οδό διαφυγής» από την κατάρρευση που προκάλεσαν – Πιέσεις για άρση απαγορεύσεων – Τα ψεύδη Μητσοτάκη

«Οδό διαφυγής» από την σφοδρή αντίδραση που καταγράφεται στο εσωτερικό της κοινωνίας και η οποία αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη ευκρίνεια, αναζητεί πλέον η κυβέρνηση.

Καλοπληρωμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων αδυνατούν πλέον να καταγράψουν, όσο και αν «μανιπουλάρουν», τις έρευνες πρόθεσης ψήφου με ποσοστό πάνω από το 25-27% για τη ΝΔ, όχι βέβαια στις δημοσκοπήσεις που δίνουν στην δημοσιότητα, αλλά αυτές που κρατούν στο συρτάρι κι ενημερώνουν «πλαγίως» την κυβέρνηση.

Πρακτικά η ΝΔ, που έχει αυτοδιαλύσει τον εσωτερικό κομματικό της ιστό (δεν υπάρχουν πλέον ενεργές κομματικές οργανώσεις στο 70% της επικράτειας), θα παλέψει για το 25% με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ της.

Βασική αιτία της νέας καθίζησης στην κοινωνία είναι τα νέα απαγορευτικά μέτρα «αντιμετώπισης της πανδημίας» που διέλυσαν ότι είχε απομείνει όρθιο στην οικονομία και την κοινωνία από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τώρα, προσπαθούν να «τα μαζέψουν» παρά την κατάρρευση του ΕΣΥ που έχει οδηγήσει σε δυσθώρητο καθημερινό αριθμό θανάτων. Γιατί η οργή μεταξύ των πολιτών είναι μεγάλη και πλέον δεν «μαζεύεται».

Ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης, επιχειρεί με απόλυτα και αυταπόδεικτα ψευδείς ισχυρισμούς να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του από την καταστροφή που έχει πλήξει την χώρα.

Η απάντηση στην ερώτηση στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 «Το ’21 σε σχέση με το ’20 ήταν μία πολύ χειρότερη χρονιά της πανδημίας στην Ελλάδα. Είχαμε 16.000 νεκρούς» τα λέει όλα.

ΤΙ απάντησε: «Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως (σ.σ.: δηλαδή οι νεκροί δεν είναι το βασικό μέγεθος μιας πανδημίας! Αν είναι δυνατόν!). Όμως ταυτόχρονα έχουμε και το 82% των ενηλίκων οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Αν με ρωτούσατε πριν από ένα χρόνο αν θα φτάναμε σε αυτό το ποσοστό θα σας έλεγα πως δύσκολα θα φτάναμε σε αυτό το ποσοστό!»

Αυτή την στιγμή, φυσικά, βάσει τον προδιαγραφών που ο ίδιος έχει θέσει («χωρίς την τρίτη δόση δεν θεωρούνται εμβολιασμένοι οι πολίτες») ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι στο επίπεδο του 70% «και αν»…

Και συνεχίζει: «Συνεργάστηκε η ελληνική κοινωνία. Έκανε το αυτονόητο, με λίγες εξαιρέσεις, οι οποίες μειώνονται κάθε μέρα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μειωθούν κι άλλο».

Είναι πραγματικά «αλλού»: Ακόμα και το 82% που λέει να ίσχυε, σημαίνει ότι ένας στους πέντε πολίτες απέρριψε την τρομοκρατία της κυβέρνησης. Αυτοί είναι «οι λίγες εξαιρέσεις»;

Και συνέχισε με ένα τερατώδες ψέμα: «Ταυτόχρονα κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή. Δεν κάναμε lockdown. Σώσαμε τον τουρισμό. Και είχαμε και μία ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή, η οποία θα ξεπεράσει σίγουρα το 7%. Ταυτόχρονα, ναι, θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς. Και ο βασικός λόγος που έγινε αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δυστυχώς τους κρίσιμους μήνες -του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου- υπολειπόμασταν ακόμα των καλύτερων ευρωπαϊκών χωρών ως προς τα ποσοστά εμβολιασμού»!

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς πώς τα λέει αυτά: Η χώρα είχε το πιο σκληρό lockdown της Ευρώπης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, δηλαδή όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους και τους επόμενους μήνες διάφορες περιοχές της χώρας (που συγκεντρώνουν περίπου το 40% του πληθυσμού) είχαν περιοδικά ολικό ή μερικό lockdown!

Και ισχυρίζεται ότι το 2021 «δεν έκανε lockdown» και «κράτησε την οικονομία ανοικτή»! Και οι νεκροί Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου υπήρξαν «επειδή ο κόσμος δεν εμβολιαζόταν»! Και σήμερα που εμβολιάστηκαν γιατί πεθαίνουν 100 την ημέρα;

Αυτός και η κυβέρνησή του δεν κόμπαζαν το καλοκαίρι ότι η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού της Ευρώπης; Πότε έλεγαν ψέματα; Τότε ή τώρα;

Σήμερα βέβαια, επειδή η κυβερνητική συντριβή στις κάλπες, όποτε και αυτές αν στηθούν, έρχεται «σαν τρένο», όσα κυβερνητικά στελέχη, μπορούν να αρθρώσουν ακόμα λόγο, ζητούν κατάργηση ή μείωση της έντασης των μέτρων που έχουν οδηγήσει σε «ένα lockdown χωρίς lockdown», δηλαδή ενώ υπάρχουν οι καταστροφικές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό, δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη αποζημίωση των πολιτών που έχουν μείνει άνεργοι ή υπο-αμοιβόμενοι λόγω των κυβερνητικών μέτρων.

Ζητούν «οπωσδήποτε άρση των μέτρων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου», ειδικά στην εστίαση που έχει «ρημάξει» η κυβέρνηση από τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος, το φθινόπωρο του 2019.

Το κυβερνητικό ιερατείο του Μαξίμου για την ώρα απορρίπτει κάθε σκέψη φοβούμενο ότι θα εκτεθεί και παραπέμπει σε «επανεξέταση των μέτρων στο α’ 15ημερο του Φεβρουαρίου».

Στο μεταξύ τα κυβερνητικά στελέχη με πρώτο τον υπουργό Υγείας Θ.Πλεύρη έχουν αναλάβει να «κατεβάσουν την ένταση» σε ότι αφορά τις «κρισιμότητες» και άλλες τέτοιες επικοινωνιακές ανοησίες των Αμερικανών συμβούλων του Μαξίμου που έχουν «λιώσει» την κοινωνία εδώ και 22 μήνες.

Και κυβερνητικά φερέφωνα όπως η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, με 95 νεκρούς την ημέρα υποστηρίζουν (σήμερα μιλώντας στον Alpha) ότι «20 με 23 Ιανουαρίου θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα οι “σκληροί” δείκτες και μετά αναμένεται να αρχίσει μείωση με αργούς ρυθμούς, εφόσον βέβαια δεν θα έχουμε κάποια έκπληξη με κάποια άλλη μετάλλαξη και άρα μπορούν να χαλαρώσουν κάποια μέτρα τις επόμενες μέρες, γιατί τα περιστατικά τα γνωρίζουμε και τα διαχειριζόμαστε, και τα περιμέναμε»!

Ναι, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν 20 ημέρες περιέγραφαν την «Όμικρον», συγκριτικά μια εντελώς ασήμαντη μετάλλαξη του Covid-19 από άποψη επιπέδου υγειονομικής ασφάλειας -αν και ιδιαίτερα μεταδοτική- ως «Αποκάλυψη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα απλά έλαβαν εντολές «να κατεβάσουν τους τόνους» γιατί αυτό που έρχεται στις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν, θα είναι «Αποκάλυψη» για την κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.