ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίσημο: Κλειστά και αύριο τα σχολεία – Χωρίς τηλεκπαίδευση οι μαθητές (upd)

Αργία σε τέσσερις περιφέρειες

Επίσημο: Κλειστά και αύριο τα σχολεία – Χωρίς τηλεκπαίδευση οι μαθητές (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 12:11) Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε την παράταση της αργίας και αύριο, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των έντονων καιρικών φαινομένων, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη νύχτα και πρωτόγνωρες καταστάσεις, σημειώνοντας πως η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική.

Κλειστά σχολεία και χωρίς τηλεκπαίδευση

Αργία σε τέσσερις περιφέρειες

Με δεδομένο ότι τις επόμενες ώρες θα παραμείνει το δριμύ ψύχος και ο παγετός, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα υπάρξει γενική αργία, όπως σήμερα, σε Αττική και άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για:

  • Κυκλάδες
  • Κρήτη
  • Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις περιοχές στις οποίες έχει κηρυχθεί αργία η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί «στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης)».

Η απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τις προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου .
  • Το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των Δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.
  • Την ανάγκη τήρησης των μέ]τρων για την αποφυγή εξάπλωσης του covid, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα , σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής «μετά από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και διαβούλευση με Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες , αποφάσισε να παρατείνει και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Αττικής, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και των γονέων που επρόκειτο να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία. Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία των σχολείων της Αττικής για το διήμερο 24-25 Ιανουάριου αποδείχθηκε σωστή καθώς όπως όλοι είδαμε το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική ήταν πολύ σφοδρό και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε σε περίπτωση που δεν προχωρούσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση θα ήταν πολύ μεγάλα. Σ΄αυτό το πλαίσιο αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει παγετός, αλλά και κατόπιν διαβουλεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δημάρχους αλλά και τους Αντιπεριφερειάρχες, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολείων και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.