ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα στην Κίνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κινηματογραφικού στούντιο στον κόσμο

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα στην Κίνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κινηματογραφικού στούντιο στον κόσμο

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Κίνα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο τoυ κινεζικού ομίλου Wanda με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών. H WΑΝDA Cultural Industry Group είναι σήμερα η μεγαλύτερη πολιτιστική επιχείρηση στην Κίνα, και το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο παγκοσμίως. . 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Wang Jianlin δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Η Wanda δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: εμπορικά ακίνητα, πολιτισμό και χρηματοδότηση. Είναι ενδεικτικό ότι το 2015 το ενεργητικό του κινεζικού κολοσσού ανέρχεται σε 85,65 δισεκ. ευρώ και τα έσοδα σε 39 δισεκ. ευρώ. 

Ο κινεζικός όμιλος ενδιαφέρεται επίσης για μαζικές μεταφορές τουριστών και δημιουργία υποδομών ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης. Σε δυο μήνες, αφού γίνει η σχετική προετοιμασία, θα επισκεφθεί την χώρα μας κλιμάκιο της Wanda.

«Τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για την μείωση του χρέους, με προϋπόθεση την επενδυτική εμπιστοσύνη» διαβεβαίωσε το Σάββατο από το Πεκίνο ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του σε κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Το Β’ εξάμηνο του 2016 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη, με εκτιμήσεις για ρυθμούς 3% του ΑΕΠ 2017. Όραμα μας είναι η σταθερή επιστροφή στην ανάπτυξη. Πατάμε στα πόδια μας 2021» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.