ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στις φύλακες Χανίων ο Α.Μπαλτάς

Στις φύλακες Χανίων ο Α.Μπαλτάς

Το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς και το Κατάστημα Κράτησης «Κρήτη Ι» στα Χανιά, επισκέφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

«Ο πολιτισμός είναι παντού. Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να έχει ειδική μέριμνα για τους κρατούμενους, να βοηθάει όσο μπορεί στον εξανθρωπισμό της ζωής τους. Γιατί όσο οι κρατούμενοι αρχίζουν και καταλαβαίνουν ένα βιβλίο, ένα θεατρικό έργο, ένα τραγούδι, καταλαβαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους, τη σχέση τους με το κόσμο και –ενδεχομένως- τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν στη φυλακή» σημείωσε κατά την παρουσία του στις φυλακές. 

«Φυλακή χωρίς πολιτισμό είναι μια διαρκής καταδίκη χωρίς ελπίδα για τους κρατούμενους. Ο πολιτισμός στη φυλακή θέλει να δώσει την αντίστοιχη ελπίδα», σημείωσε ο κ. Μπαλτάς, που ξεναγήθηκε και στο χώρο στον οποίο θα στεγαστεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Οι φυλακές των Χανίων εντάσσονται στα 29 καταστήματα κράτησης και καταστήματα κράτησης ανηλίκων, στα οποία το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, έχει διανείμει βιβλία βραβευμένα με Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, προκειμένου να εμπλουτιστούν οι βιβλιοθήκες.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού προανήγγειλε ότι στον σχεδιασμό του Υπουργείου είναι η πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων και μουσικών εκδηλώσεων στις φυλακές, αλλά και η συμμετοχή των ίδιων των κρατουμένων σε πολιτιστικές δράσεις. «Ο σχεδιασμός γίνεται μέσω των εποπτευόμενων φορών του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως είναι τα Κρατικά Θέατρα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που ήδη έδειξαν ενδιαφέρον να μετάσχουν σε τέτοια προγράμματα και να βοηθήσουν τους ίδιους τους κρατούμενους να παράγουν τα δικά τους έργα με τη συνδρομή επαγγελματιών. Η δράση αυτή αφορά όλες τις φυλακές», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Αριστείδη Μπαλτά συνόδεψαν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη και ο διευθυντής των φυλακών Γιάννης Κλαπάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.