ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προχωρά η κυβέρνηση την διαδικασία διαγωνισμού για το αεροδρόμιο στο Καστέλι Κισάμου

Προχωρά η κυβέρνηση την διαδικασία διαγωνισμού για το αεροδρόμιο στο Καστέλι Κισάμου

Από μία έως τρεις υποψηφιότητες στο καλύτερο σενάριο, συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να εμφανιστούν στον διαγωνισμό για το Καστέλι Κισάμου, που με βάση τη νέα προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Χωρίς να προβλέπονται εκπλήξεις και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλαγή συσχετισμών στα ενδιαφερόμενα γκρουπ ακόμη και νέοι ενδιαφερόμενοι, η κυβέρνηση εντατικοποιεί τις διεργασίες για την προετοιμασία του διαγωνισμού, την ώρα που στην αγορά δεν αποκλείουν ακόμη και νέα παράταση.

Οι χειρισμοί πάντως της κυβέρνησης στον διαγωνισμό για το Καστέλι έχουν αρχίσει να προκαλούν εκνευρισμό στους Έλληνες εργολήπτες.

Την περασμένη εβδομάδα, στελέχη μεγάλη τεχνικών ομίλων κλήθηκαν αιφνιδιαστικά στο Μαξίμου σε μία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Κινεζικής πλευράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία. Αν και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το αντικείμενο της συνάντησης που φέρεται να έλαβε χώρα σε διευθυντικό επίπεδο από πλευράς εταιρειών, πολλοί εικάζουν ότι η κυβέρνηση πιέζεται για άλλη μία παράταση από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, εξέλιξη όμως που θεωρείται εξαιρετικά αρνητική για την πορεία του έργου.

Κάποιοι άλλοι δεν αποκλείουν να «ψήνεται» με τις ευλογίες της κυβέρνησης, συνεργασία μεταξύ Κινέζων και Ελλήνων εργολάβων πέραν εκείνης μεταξύ της κρατικής κατασκευαστικής της Κίνας και της Αρχιρόδον που θεωρείται στις ισχυρές υποψηφιότητες του έργου μαζί με την Τέρνα και την Ινδική GMR.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα τρίτο σχήμα που φέρεται να εργάζεται εντατικά για τον διαγωνισμό είναι η Γαλλική Vinci με τον Άκτωρα. Στο παιχνίδι θεωρητικά παραμένει η J&P Αβαξ με τη γαλλική Bouygues και το Aerodrome de Paris.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.