ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Δ.Τζανακόπουλος για Ν. Φίλη: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής»

Ο Δ.Τζανακόπουλος για Ν. Φίλη: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής»

Το θέμα της αλλαγής στην ηγεσία του υπ. Παιδείας απασχόλησε ιδιαίτερα τους πολιτικούς συντάκτες, κατά την πρώτη ενημέρωση από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Ο ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει τίποτα. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει τα κατάλληλα πρόσωπα», διεμήνυσε αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «το πότε, ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει και θα διαχειριστεί μέτωπα είναι προϊόν συλλογικής απόφασης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε συνεχείς ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ίδιο θέμα, εξήγησε ότι η αλλαγή του υπουργού Παιδείας, δεν έχει αλλάξει σε τίποτα την κυβερνητική πολιτική και τους στόχους που έχουν τεθεί, όπως είναι ο «εξορθολογισμός στη σχέση κράτους-εκκλησίας με ορίζοντα το διαχωρισμό». «Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με αυτή την πολιτική τοποθέτηση», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά την ανάμειξη του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στην επιλογή του νέου υπουργού Παιδείας, δηλώνοντας ότι «στις αποφάσεις του πρωθυπουργού δεν υπάρχουν πιέσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες», αλλά αυτό που κρίνεται είναι «μόνο η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου».

«Τα κριτήρια (σ.σ. επιλογής) αφορούν την αποτελεσματικότερη διαχείριση ρήξεων, μετώπων και αυτά δεν αλλάζουν ούτε κατά κεραία κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας βέβαια τις δηλώσεις του κ. Φίλη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, περί «βαθμολογίας του μαθητή», είπε: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανένας υπουργός δεν είναι μαθητής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.