ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Βελγικός τύπος σχολιάζει τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Οι Έλληνες διαδηλώνουν και ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται»

Ο Βελγικός τύπος σχολιάζει τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Οι Έλληνες διαδηλώνουν και ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται»

Tα βελγικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας χθες και προχθές στη Θεσσαλονίκη.

Le Soir «Οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ επανακτούν το ηθικό τους»

Η εφημερίδα Le Soir σε ανταπόκριση υπό τον τίτλο «Οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ επανακτούν το ηθικό τους» αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας -ενώπιον του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, του οποίου η χώρα αποτελεί τον επίτιμο προσκεκλημένο της ΔΕΘ- εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια η ΔΕΘ ξεκινά χωρίς τη σκιά των μνημονίων, υπερασπιζόμενος τον απολογισμό του έργου του, μίας Ελλάδας δηλαδή που ανακάμπτει, και αφετέρου παρουσίασε μία σειρά μέτρων, δομημένων γύρω από δύο πυλώνες: τη στήριξη των επενδύσεων και του εκσυγχρονισμού της χώρας από τη μία πλευρά, και την προστασία των εργαζομένων και της απασχόλησης από την άλλη. Τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία απαριθμούνται στο δημοσίευμα, θα χρηματοδοτηθούν, όπως διαβεβαίωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, από ένα δημοσιονομικό περιθώριο περίπου 3,5 δισ. ευρώ, συνεχίζει η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι ωστόσο η γιορτή αμαυρώθηκε από τις διαδηλώσεις των εθνικιστών που αντιτίθενται στη συμφωνία Αθήνας και Σκοπίων.

De Morgen «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας υποσχέθηκε περισσότερα λεφτά και λιγότερους φόρους»

Στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται και η De Morgen σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας υποσχέθηκε περισσότερα λεφτά και λιγότερους φόρους». Σημειώνεται ειδικότερα ότι τους ερχόμενους μήνες οι Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι μπορούν να περιμένουν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους όπως τους υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ όπου παραδοσιακά παρουσιάζεται το περίγραμμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση. Αναφορά γίνεται και στα μέτρα που εξήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σημειώνεται ότι ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, μη παραλείποντας, παράλληλα, να υπογραμμίσει την ανάγκη να γίνουν σεβαστά όσα συμφωνήθηκαν με τους δανειστές. Επισημαίνεται ακόμη ότι και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής οικονομίας, διαβεβαιώνοντας ότι πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι καταγράφηκαν και αντιδράσεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οι οποίες εκδηλώθηκαν με πορείες και συλλαλητήρια συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επιπλέον, περίπου 16.000 άτομα βγήκαν ακόμα μια φορά στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών επί του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, καταλήγει το δημοσίευμα.

L΄ Echo «Η Ελλάδα διαθέτει μαξιλάρι ασφαλείας 30 δισ. ευρώ»

Η οικονομική εφημερίδα L΄ Echo, σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα διαθέτει μαξιλάρι ασφαλείας 30 δισ. ευρώ» αναφέρεται στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου, σε σχέση με το ταμειακό απόθεμα, το οποίο επαρκεί για τη διασφάλιση της αυτονομίας της χώρας για ένα διάστημα δυόμισι χρόνων, καθώς και με τη μη αναγκαιότητα μείωσης των συντάξεων ή αύξησης του φόρου εισοδήματος το 2020.

La Libre Belgique «Οι Έλληνες διαδηλώνουν, ο Αλέξης Τσίπρας τους υπόσχεται καλύτερες συνθήκες ζωής»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος η La Libre Belgique σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι Έλληνες διαδηλώνουν, ο Αλέξης Τσίπρας τους υπόσχεται καλύτερες συνθήκες ζωής» αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς και μείωση των φόρων, μέσα στους επόμενους μήνες και χρόνια, συμπληρώνοντας ότι στο περιθώριο της ομιλίας του χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν ενάντια στη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.