ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπόθεση Ριχάρδου: Ερωτήματα-για άλλη μια φορά-για την λειτουργία της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας

Υπόθεση Ριχάρδου: Ερωτήματα-για άλλη μια φορά-για την λειτουργία της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας

Ερωτήματα προκύπτουν για τις δυσλειτουργίες που εμφανίζονται για άλλη μια φορά μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας (Αστυνομία, κυβέρνηση) αφού η υπόθεση Ριχάρδου Μυλωνά κατέληξε σε ένα τεράστιο φιάσκο για όλους ανεξαιρέτως και ειδικότερα για τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα ο οποίος μάλιστα τον είχε «καταδικάσει» ήδη από το βήμα της Βουλής.

Εδώ μάλιστα τίθεται θέμα παραβίασης ακόμα και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς είναι σαφές ότι λόγω της πρωθυπουργικής δήλωσης υπήρξε ιδιαίτερη πίεση για να προφυλακιστεί ο Ριχάρδος Μυλωνάς.

Μια κίνηση η οποία αποδείχτηκε μέγα λάθος καθώς πρώτα θα έπρεπε να περιμένουν οι δικαστικές αρχές την απάντηση από το ΥΠΟΙΚ. Μέχρι τότε θα κρατούνταν ο Ριχάρδος αλλά δεν θα είχε συμβεί αυτό το ντροπιαστικό αποτέλεσμα, άλλωστε δεν θα έπαιρνε πολύ χρόνο για να δοθεί απάντηση.

Ο δε πρωθυπουργός Α.Τσίπρας δεν είχε κανέναν λόγο να βγει για να μιλήσει και να πει τα όσα είπε.

Συγκεκριμένα από το βήμα της Βουλής δήλωσε αφού συνεχάρη την Αστυνομία κάνοντας λόγο για «μεγάλη επιτυχία» για τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα:

«Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=5BJQE1RO0Pk

Αναφέρθηκε δηλαδή καταδικαστικά για έναν επιχειρηματία άσχετα με το αν του αρέσει ή όχι δραστηριότητά του. Διέπραξε μεγάλο ατόπημα και δημιουργείται το ερώτημα:

Ο πρωθυπουργός διαθέτει μια «στρατιά» οικονομικών και νομικών συμβούλων. Κανείς δεν του είπε τα αυτονόητα περί εξαγωγής χρυσού; Κανείς δεν τον προστάτεψε από το να βγει να πει τέτοια πράγματα αφού δεν μπορεί να το κάνει από μόνος του;

Δεν μπορούμε να δεχθούμε με τόσους νομικούς και επαφή με το ΥΠΟΙΚ ο Έλληνας πρωθυπουργός να υποπίπτει σε τόσο μεγάλο πολιτικό σφάλμα

Μπορεί από την έρευνα η οποία θα συνεχιστεί να προκύψουν άλλα αδικήματα, μπορεί όμως και όχι. Πάντως σίγουρα δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Η δικαστική εξουσία έπρεπε να αναμένει και να δώσει στον Ριχάρδο Μυλωνά 3 ημέρες προθεσμία για να έρθει το χαρτί από το ΥΠΟΙΚ.

Η Αστυνομία πάλι φαίνεται πως στερείται στοιχειώδους νομικής κατάρτισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παλαιότεροι έμπειροι αστυνομικοί εξέφρασαν την απορία τους για το πως σχηματίστηκε μια τέτοια δικογραφία χωρίς να υπάρχει προγενέστερη ενημέρωση από το ΥΠΟΙΚ και πώς παρέσυραν εν τέλει ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό του οποίου οι νομικές υπηρεσίες δεν τον προστάτεψαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.