Η κυβέρνηση παραδέχεται πως χάνει τις εκλογές;

Η κυβέρνηση παραδέχεται πως χάνει τις εκλογές;

Αναμφίβολα, η έκπληξη της διαρροής «διπλωματικών πηγών» για τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν η αναφορά «δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ».

Σαν να προαναγγέλλουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Η φράση ήταν εκ παραδρομής; Εμπίπτει στο «γλώττα λανθάνουσα»; Ή πρόκειται για ρεαλιστική διαπίστωση της δημοσκοπικής αλλά και κοινωνικής πραγματικότητας; Ο,τι και αν συμβαίνει, γεγονός είναι πως η κυβέρνηση διαμηνύει πως θέλει να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών πριν τις εκλογές και να μην πετάξει την «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση.

Αναγνωρίζοντας παράλληλα πως, αυτή που θα προκύψει, θα είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Μάλιστα για τα περί εκκρεμοτήτων οι ίδιες πηγές προσέθεταν μάλιστα πως μέχρι τον Μάιο, θα εκπονηθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και επειδή οι «διπλωματικές πηγές» λογικά δεν αναφέρονται σε διπλωμάτες, καθώς είναι απίθανο εκείνοι να προέβαιναν σε τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις, το συμπέρασμα είναι πως η εκτίμηση προέρχεται από πολιτικές πηγές του νεοκλασικού κτιρίου της Βασιλίσσης Σοφίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.