ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Απειλεί» με απόλυση ο Γαβρόγλου 4.000 ιερείς

«Απειλεί» με απόλυση ο Γαβρόγλου 4.000 ιερείς

Μετά το ναυάγιο της συμφωνίας πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου για τις αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών, η κυβέρνηση, ως φαίνεται, προσπαθεί να ανάψει νέες φωτιές.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη, δήλωσε επί της ουσίας ότι 4.000 κληρικοί βρίσκονται στον… αέρα «διότι δεν έχουν οργανικές θέσεις. Διότι, εάν αύριο έρθει το όποιο ελεγκτικό συμβούλιο και πει “γιατί μισθοδοτούνται οι ιερείς οι οποίοι δεν έχουν οργανικές θέσεις;”, μπορεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το ξέρετε αυτό;».

Ο κ. Γαβρόγλου στην απάντησή του, που προκάλεσε αναταραχή στις τάξεις των ιερέων, επικαλέστηκε το νόμο του 1945, λέγοντας ότι «οι οργανικές θέσεις ιερέων στην Εκκλησία είναι έξι χιλιάδες, ούτε μία παραπάνω», αφού, όπως είπε, «πρέπει να μισθοδοτούνται μόνο οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει».
Μάλιστα, χαρακτήρισε «απίστευτη παθογένεια» και «θεσμική ακαταστασία» το γεγονός ότι «σήμερα μισθοδοτούνται 10.400 ιερείς, ενώ είναι 6.000 οι οργανικές θέσεις που προέβλεπε ο νόμος», ζητώντας από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν.

«Είναι θέσεις που δίνει η πολιτεία στην Ιερά Σύνοδο για τους ιερείς και υπάρχει η κατανομή και η πρόσληψη χωρίς καμία διαδικασία», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Και αναφέρθηκε και στη λεγόμενη συμφωνία (η Ιεραρχία την έχει την απορρίψει) για τις αλλαγές στη μισθοδοσία του Κλήρου, σημειώνοντας: «Αυτό ακριβώς πήγε να διορθώσει το πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και στον πρωθυπουργό. Το ερώτημα είναι: Ως πολιτικά κόμματα θέλουμε να μπει μια τάξη σε αυτό; Ναι ή όχι;».

Ένταση προκλήθηκε στη διαπίστωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη περί συμφωνίας «κάτω απ’ το τραπέζι μεταξύ Τσίπρα – Ιερώνυμου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έντονο ύφος, ο Κώστας Γαβρόγλου είπε: «Ντροπή σας! Κάτω από το τραπέζι; Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.