ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δ.Τζανακόπουλος: «Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου αποφάσισε o A.Tσίπρας» (βίντεο)

Δ.Τζανακόπουλος: «Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου αποφάσισε o A.Tσίπρας» (βίντεο)

“Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου” ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του pronews.gr.

Πιο αναλυτικά, τέλος στη σεναριολογία σχετικά με τον χρόνο των πρόωρων εθνικών εκλογών έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας πως με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι κάλπες θα στηθούν στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, που προκρινόταν έως σήμερα.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων.

H απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα​».

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, μία εβδομάδα μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε να του ζητήσει την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος του εξήγησε το διαδικαστικό ζήτημα, ότι δηλαδή, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 41, παράγραφος 3), από την ημέρα έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέσα σε 30 μέρες το μάξιμουμ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως είχε κλειδώσει η 30η Ιουνίου ως η ημερομηνία που θα στηθούν οι εθνικές κάλπες [με ένα μικρό παράθυρο για τις 23/6], τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε αρκετές εισηγήσεις από συνεργάτες του για κάλπες στις 7 Ιουλίου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για την κορυφαία πολιτική αναμέτρηση.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε ότι ο Πρωθυπουργός θα παραιτηθεί λέγοντας ότι ουδέποτε τέθηκε στην πραγματικότητα τέτοιο ζήτημα.

Δείτε το βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.