ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Βορίδης: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξαντλήσουν όσες δυνατότητες έχουν για να μην χαθούν θέσεις εργασίας»

Μ.Βορίδης: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξαντλήσουν όσες δυνατότητες έχουν για να μην χαθούν θέσεις εργασίας»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, αναφέρθηκε στο τελευταίο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους επιχειρηματίες, εξηγώντας ότι από τη μια θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξαντλήσουν όσες δυνατότητες έχουν για τον στόχο να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

«Η ατομική επιλογή του επιχειρηματία για μια θέση εργασίας έχει ευρύτερες συνέπειες γιατί ο άνεργος θα πάρει επίδομα κ.α.» εξήγησε ο κ. Βορίδης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «διαχειρίσιμη» την κατάσταση με τον κορωνοϊό εξηγώντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά η κυβέρνηση είναι να ελαχιστοποιήσει τη ζημία».

«Δεν λέω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά με τον επιτυχή τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι κρίσεις που εχει περάσει η κυβέρνηση, το ίδιο θα συμβεί και για την οικονομία» συμπλήρωσε.

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε ακόμα στη συνολική δέσμη των μέτρων της κυβέρνησης για την απώλεια εισοδήματος που «πρέπει να αναπληρώνεται» για την κρίση ρευστότητας «που είναι πολύ σημαντική και υπάρχουν εργαλεία γι’ αυτό» και για την στήριξη της εργασίας «να μην υπάρξει αύξηση ανεργίας και αυτό σημαίνει δεσμεύσεις από πλευράς επιχειρήσεων αλλά και ενίσχυση των εργαζομένων».

Σημείωσε, πάντως, ότι «τα χρήματα δεν είναι άπειρα, το γεγονός ότι τα χρησιμοποιούμε με ευχέρεια δεν σημαίνει ότι εξακολουθούν να είναι πεπερασμένα».

Εκτός πραγματικότητας η απώλεια κυριαρχίας στον Έβρο

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε κατηγορηματικός απέναντι στο ενδεχόμενο παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας στον Έβρο.

Θυμίζοντας ότι κριτήριο της Συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί το γεγονός ότι η «κοίτη (σ.σ. του ποταμού) είναι μεταβαλλόμενη», ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «μπορεί να υπάρχουν κάποια ζητήματα ερμηνευτικά ως προς το πως εφαρμόζεται κάθε φορά η Συνθήκη. Αυτό όμως έτσι όπως πήγε να εξελιχθεί και να ερμηνευθεί ως ένα ζήτημα της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας, είναι προφανές ότι δεν υφίσταται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι «εκτός πραγματικότητας η απώλεια εθνικής κυριαρχίας» για την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.