ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Πέτσα

Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Πέτσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Στα βασικά σημεία του, ανέφερε:
Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, φέτος εκτός από τα γράμματα θα μάθουμε και πώς θα γίνουμε πιο υπεύθυνοι πολίτες.

Οι πρώτες ενδείξεις από τα σχολεία είναι ενθαρρυντικές, ωστόσο οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις, ακούμε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας.

Για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας και την ολική καταστροφή του, είναι προφανές πως για όσα έγιναν στη Μόρια υπάρχουν ευθύνες ανάμεσα σε όσους τώρα έμειναν άστεγοι.

Σε ό,τι αφορά sτην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της πατρίδας μας, προωθούνται έξι πρωτοβουλίες που συνθέτουν ένα ρωμαλέο πρόγραμμα που θα γίνει εθνική ασπίδα. Αναλυτικά…

-Η Πολεμική μας Αεροπορία αποκτάει μία μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τα πρώτα από τα οποία θα φθάσουν στα μέσα του 2021 και τα υπόλοιπα μέχρι τις αρχές του 2022.
-Το Πολεμικό Ναυτικό ενισχύεται με την απόκτηση τεσσάρων καινούριων φρεγατών πολλαπλού ρόλου, καθώς και με την αναμόρφωση και τον επανεξοπλισμό τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ που ήδη διαθέτει.
-Εξασφαλίζονται νέα αντιαρματικά όπλα για το Στρατό, νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό και νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική Αεροπορία.
-Το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας.
-Η αμυντική βιομηχανία της χώρας εκσυγχρονίζεται ώστε να ενισχυθεί μαζί με την αποτρεπτική μας δύναμη και η απασχόληση και η τεχνολογική ανάπτυξη.
-Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία, αλλά και τη θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου, με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων.

Στον τομέα της Οικονομίας, με τις δώδεκα πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ό τι νοιαζόμαστε και μπορούμε. Νοιαζόμαστε για την επιχειρηματικότητα, τους εργαζόμενους, τους ανέργους. Μπορούμε, διότι έχουμε κατακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών.

Τα δώδεκα βήματα:
-Μειώνονται κατά 3 μονάδες, από το 39,7% στο 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για το 2021.
-Καταργείται, κατ’ αρχάς για το 2021, η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες.
-Θεσμοθετείται αμέσως ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Περνάμε έτσι από την επιδότηση της ανεργίας, στην ενίσχυση της εργασίας.
-Ενισχύεται και επεκτείνεται το πρόγραμμα «Συνεργασία» ως το τέλος του 2020. Επεκτείνεται, επίσης, η δυνατότητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του αθλητισμού, του πολιτισμού, ενώ προστίθενται και οι ξεναγοί και οι καλλιτέχνες.
-Άνοιξε ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, παρέχοντας ευνοϊκή χρηματοδότηση ειδικά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Θα ακολουθήσει ο τέταρτος κύκλος τον Νοέμβριο, με αρχικό ύψος τα 600 εκατ. ευρώ.
-Θεσπίζεται το μέτρο των υπεραποσβέσεων σε ύψος 200% για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, από το 2021 μέχρι το 2023, ώστε να αυξηθούν οι επιχειρηματικές επενδύσεις και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων.
-Καταβάλλονται τον Οκτώβριο σε περίπου 1.000.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά των 1,4 δισ. ευρώ και μέχρι το Δεκέμβριο άλλα 460 εκατ. ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Αποδεικνύουμε ότι νοιαζόμαστε για τους απόμαχους της εργασίας.
-Καταργείται από το 2020 και σε μόνιμη βάση ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας.
-Αναβάλλεται μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 η καταβολή κάθε φορολογικής και ασφαλιστικής οφειλής που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημίας, για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε ο κορωνοϊός.
-Επεκτείνεται για 6 μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, τους κινηματογράφους και τις τουριστικές υπηρεσίες.
-Αναστέλλονται μέχρι το τέλος του 2020 οι πλειστηριασμοί που αφορούν στην πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών.
-Παρατείνονται για ακόμα δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που μόλις έληξαν και μειώνεται σε 50, αντί των 100, ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης. Η συνολική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας από το πλέγμα των παραπάνω πρωτοβουλιών ανέρχεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ, συν 3 δισ. που αφορούν στην ενίσχυση ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα.

Για την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια, είναι θετικό το γεγονός ότι η Τουρκία δεν προχώρησε στην έκδοση νέας ναυτικής αγγελίας και απέσυρε το ερευνητικό σκάφος από την ανατολική Μεσόγειο. Απομένει να αποδείξει συνέπεια και συνέχεια, έτσι ώστε -μακριά από εντάσεις και εκβιασμούς- να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από το σημείο που διακόπηκαν, με υπαιτιότητα της Τουρκίας, τον Μάρτιο του 2016.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα επέδειξε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, επαγρύπνηση και εθνική αυτοπεποίθηση. Προβάλαμε με σταθερότητα και καθαρότητα τη θέση μας, συμπυκνώνοντάς τη στη φράση «σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις». Κινητοποιήσαμε τους εταίρους μας και τους συμμάχους μας, με αποτέλεσμα να βρεθεί η Άγκυρα μπροστά στο δίλημμα «αποκλιμάκωση, ή κυρώσεις». Αποδείξαμε ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους στο πλευρό μας, αλλά και τη βούληση να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δείτε live την ενημέρωση από το Στέλιο Πέτσα μέσω του ακόλουθου βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.