ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Μηταράκης από τη Λέσβο: «Η ΕΕ να επιδείξει απτή αλληλεγγύη»

Ν.Μηταράκης από τη Λέσβο: «Η ΕΕ να επιδείξει απτή αλληλεγγύη»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μίλησε από τη Λέσβο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί έπειτα από τις φωτιές που έβαλαν παράνομοι μετανάστες στο ΚΥΤ της Μόριας, ζητώντας την απτή αλληλεγγύη της ΕΕ στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης βρέθηκε στον καταυλισμό των προσφύγων που στήθηκε στο νησί μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Μόρια εκκενώθηκε με ασφάλεια, ενώ παρασχέθηκε φαγητό, νερό και ιατρικό υλικό στους παράνομους μετανάστες που μετεγκαταστάθηκαν στο προσωρινό στρατόπεδο που δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει καταφύγιο και ασφάλεια σε όλους.

Να θυμίσουμε εδώ πως το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται επίσης στη Λέσβο, ανακοίνωσε τη σύλληψη βασικών υπόπτων για τις φωτιές στη Μόρια.

Νότης Μηταράκης: Η ΕΕ να επιδείξει απτή αλληλεγγύη

«Σήμερα η ΕΕ πρέπει να επιδείξει πως μπορεί να βρει λύσεις για το κοινό πρόβλημα και επίσης πως προσφέρει απτή αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής» δήλωσε στα αγγλικά ο Νότης Μηταράκης, παρουσία του Σαρλ Μισέλ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε όλοι κοινές προκλήσεις. Τα ελληνικά νησιά έχουν βιώσει σημαντικές μεταναστευτικές ροές τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=mwXLM_hvfd0&feature=emb_title

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.