ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σήμερα το διάγγελμα του Κ.Μητσοτάκη για τα μέτρα – Θα υιοθετήσει το «γερμανικό μοντέλο»

Σήμερα το διάγγελμα του Κ.Μητσοτάκη για τα μέτρα – Θα υιοθετήσει το «γερμανικό μοντέλο»

Με μία μέρα καθυστέρηση, λόγω του φονικού σεισμού στη Σάμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να κάνει χθες τις ανακοινώσεις, ωστόσο ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ και οι δύο απώλειες των μαθητών από την Σάμο, έφεραν την αναβολή του διαγγέλματος. Αυτό θα γίνει σήμερα, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει νέα μέτρα, με χρήση της μάσκας παντού, σε όλη τη χώρα και κλείσιμο της εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους αναμένεται να ανακοινώσει ολικό κλείσιμο της εστίασης ( μπαρ – εστιατορίων) σε πορτοκαλί ( αυξημένης επιτήρησης) και κόκκινες ( αυξημένου κινδύνου) περιοχές, ενώ θα λειτουργούν μόνο οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through.

Πιθανό είναι επίσης, το κλείσιμο γυμναστηρίων, σινεμά και θεάτρων, καθώς και δραστηριοτήτων που θεωρείται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του φονικού ιού.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά νωρίτερα (22.00), ενώ η καθολική χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.

Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους μεγαλύτερους προβληματισμούς για το πρωθυπουργικό επιτελείο ήταν η απαγόρευση ή μη της μετακίνησης από νομό σε νομό, ένα μέτρο που φαίνεται να μην μπαίνει τελικά στη λίστα του Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το μοντέλο που έχουν ήδη ακολουθήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, καθώς έχει μπει λουκέτο στα μπαρ και τα εστιατόρια μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ το λιανεμπόριο και τα σχολεία συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Γαλλία και Βέλγιο έχουν επιβάλλει ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.