Προετοιμάζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού – Σ.Πέτσας: «Θα το εξετάσουμε» – Ψηφίστηκαν «εν κρυπτώ» δύο νόμοι

Προετοιμάζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού – Σ.Πέτσας: «Θα το εξετάσουμε»  – Ψηφίστηκαν «εν κρυπτώ» δύο νόμοι

«Η κυβέρνηση εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» κατά του COVID-19 ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας!

Όσο και αν ακούγεται «αδιανόητο» και «αντισυνταγματικό» φαίνεται ότι οι λέξεις αυτές είναι πλέον πολύ σχετικές.

Έτσι ή αλλιώς, ποιο άρθρο του Συντάγματος έχει μείνει «όρθιο» σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των πολιτών από τότε που ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια; Και όλα φυσικά με επίκληση την «δημόσια υγεία»;

Στο αντίποδα ο υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια δηλώνει σε συνέντευξή του ότι «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας».

Ομως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σαφώς πιο κοντά στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, Σ,Πέτσας έχει τελείως διαφορετική εκτίμηση: «Η κατεύθυνση θα είναι να το κάνει όποιος θέλει (σ.σ.: το εμβόλιο). Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε».

Αν και είπε πως η κατεύθυνση είναι να το κάνει όποιος θέλει, άφησε φυσικά το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ανοικτό, μιλώντας για «κάτι πιο αυστηρό».

«Σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ανοσία. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω και θα πειστούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε»», σημείωσε ακόμη ο Σ.Πέτσας.

Από την άλλη πλευρά ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε πει τα εντελώς αντίθετα

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Ακραία Φαινόμενα”, ο υπουργός Υγείας, βεβαίωνε ότι «Από το Σύνταγμα δεν προκύπτει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό».

Και όμως, δύο νόμοι, από τον περασμένο Μάρτιο, ο ν. 4675/2020 και ειδικά ο ν. 4682/2020, με την ΠΝΠ 25.02.2020, προβλέπει και ποινικές κυρώσεις (φυλάκιση δύο ετών ή και περισσότερων) σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του!

Για τους οποίους νόμους μάλλον δεν έχει ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας…

Άρα δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, εκτός και αν αυτοί οι νόμοι κριθούν ως αντισυνταγματικοί, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Και ποιος θα αποφασίσει τι είναι αντισυνταγματικό και τι όχι;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.