ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παραδοχή Ν.Χαρδαλιά-Β.Παπαευαγγέλου για την αποτυχία του lockdown: «Δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα περιμέναμε»

Παραδοχή Ν.Χαρδαλιά-Β.Παπαευαγγέλου για την αποτυχία του lockdown: «Δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα περιμέναμε»

Τόσο η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς, στάθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στα αποτελέσματα τα οποία «δεν ήταν αυτά που θέλουμε».

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει lockdown σε όλη την Ελλάδα εδώ και περίπου 3 εβδομάδες, ενώ προηγουμένως υπήρχε η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, παρόλα αυτά μέχρι στιγμής τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν έχουν δείξει να μειώνονται.

Παρόλα αυτά, αν και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του lockdown δεν ήταν αυτά που θα θέλαμε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να ληφθούν διαφορετικά μέτρα, παρά μόνο να υπάρξει παράταση του lockdown.

Tα κρούσματα «δεν μειώνονται με την ρυθμό που θα περιμέναμε», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις το κ. Χαρδαλιά «στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Την ώρα που το Βέλγιο, μία από τις χώρες που έχει επιβάλει τα πιο αυστηρά lockdown είναι μία από τις χώρες που έχει τα περισσότερα κρούσματα και από την άλλη η Μαδρίτη που άνοιξε τα μαγαζιά της και παρόλα αυτά είδε τα κρούσματα να πέφτουν θα μπορούσαν να αποτελέσουν παραδείγματα για τη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε η Παπαευαγγέλου:

Για τη Θεσσαλονίκη η καθηγήτρια είπε, ότι παρατηρείται μία σταθεροποίηση στα νέα κρούσματα, «ίσως και μία μείωση», ωστόσο, «δεν μειώνονται με την ρυθμό που θα περιμέναμε».

Η καθηγήτρια εξήγησε, ότι η διασπορά του κορωνοϊού είναι πολύ μεγάλη στην κοινότητα και πως αυτό που θέτει σε κίνδυνο τις προσπθάθειες όλων είναι η συνάθροιση σε σπίτια.

«Θα πρέπει ο καθένας να κάνει το δικό του lockdown, να επιλέξει τη φούσκα του μέσα στην οποία, θα επιλέξει τα άτομα με τα οποία θα συναναστρέφεται», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χαρδαλιάς:

Τις τελευταίες ημέρες γίνει λόγος για την άρση των μέτρων. Η απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα είναι η διαφύλαξη της ζωής και της υγείας. Η ύπουλη αυτή απειλή δεν διαχωρίζει ηλικίες. Η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής.

Η εικόνα παρουσιάζει μία σχετικά σταθεροποίηση. Κάποιες περιοχές ίσως σημεία βελτίωσης. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος και την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι στιγμή για τις όποιες εκπτώσεις των μέτρων. Πρέπει να τηρούμε απαρέγκλητα τα μέτρα. Να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα, μένουν σπίτι και βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.