ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Politico: «Αντιδράσεις στην Ελλάδα για τον εμβολιασμό των πολιτικών πριν από γιατρούς» (φώτο)

Politico: «Αντιδράσεις στην Ελλάδα για τον εμβολιασμό των πολιτικών πριν από γιατρούς» (φώτο)

Το γερμανικό Politico φιλοξενεί τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη χώρα για τον εμβολιασμό μελών της κυβέρνησης αντί για υγειονομικούς.

Σε δημοσίευμά του, με τίτλο «Αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό μελών της ελληνικής κυβέρνησης πριν από γιατρούς» αναφέρεται στις καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό υπουργών κι άλλων μελών της κυβέρνησης, οι οποίες οδήγησαν την τελευταία να βάλει τέλος στον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών.

Το Politico κάνει αναφορά στο κυβερνητικό σχέδιο που ορίζει τον εμβολιασμό στελεχών «κρίσιμων στην λειτουργία της κυβέρνησης» μαζί με υγειονομικούς και άτομα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αρχική λίστα των 45 αξιωματούχων που θα συμπεριληφθούν σε αυτή την ομάδα, μεταξύ των οποίων μέλη της κυβέρνησης, γενικοί γραμματείς, επικεφαλής ιατρικών κέντρων και αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων» γράφει η γερμανική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι είναι μεταξύ των 471 ατόμων που έχουν εμβολιαστεί από την Κυριακή.

Ορισμένοι εξ’ αυτών ωστόσο είναι «σχετικά νέοι», παρατηρεί το Politico, καθώς διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους.

Καταγγελίες γιατρών

Η εφημερίδα μάλιστα, παραθέτει τις καταγγελίες που έκανε ο γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου για την πρακτική που ακολουθήθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου αναβλήθηκε ο εμβολιασμός υγειονομικών για να εμβολιαστούν «ισάριθμοι υπουργοί», ενώ συμπεριλαμβάνει στο ρεπορτάζ και την απάντηση της διοίκησης περί «λάθους στον προγραμματισμό» και εμβολιασμό «56 εκ των 61 υγειονομικών, όπως ήταν προγραμματισμένο».

Παράλληλα, αναφέρεται στις επικρίσεις που εκφράστηκαν από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατήγγειλε «τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς που μπήκαν στη σειρά για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που δεν υπάρχουν αρκετά ούτε για τους γιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ πολίτες πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος του έτους για να εμβολιαστούν».

«Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε πως η προτεραιότητα στα εν λόγω στελέχη δόθηκε με απόλυτη διαφάνεια και νέα λίστα θα δημοσιευτεί σχετικά με τους αξιωματούχους που θα εμβολιαστούν έως το τέλος του μήνα» συνεχίζει το δημοσίευμα, ενώ παραθέτει και της επικρίσεις από πλευράς του Ηλία Μόσιαλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μου αρέσει να βλέπω νέα άτομα να εμβολιάζονται, ανεξαρτήτως του πόσο ψηλά είναι στην κυβέρνηση ή σε επιστημονικά πόστα. Πρέπει να γίνει το εμβόλιο σε ευπαθείς ομάδες, που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν εάν αρρωστήσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.