Η κυβέρνηση «τρέχει» ν’ ανοίξει άρον-άρον την εστίαση στη 1 Φεβρουαρίου λόγω οικονομικής καταστροφής & εκλογών

Η κυβέρνηση «τρέχει» ν’ ανοίξει άρον-άρον την εστίαση στη 1 Φεβρουαρίου λόγω οικονομικής καταστροφής & εκλογών

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη ν’ ανοίξει άρον-άρον την εστίαση από την 1η Φεβρουαρίου, καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει τη συνέχιση του lockdown, καθώς δεν υπάρχουν λεφτά για τα επιδόματα και το χρέος έχει εκτοξευτεί.

Επιπλέον η εστίαση αποτελεί και τον «σκληρό» πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ και χωρίς αυτούς θα υποστεί μεγάλη ήττα στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές. Έτσι σπεύδει να ανοίξει τα μαγαζιά όπως-όπως αφού δεν μπορεί να δώσει επιδόματα.

Η επανεκκίνηση της εστίασης θα γίνει με πολύ συγκεκριμένους όρους ως προς τον αριθμό των πελατών (μόνο καθήμενοι), τις ονομαστικές προκρατήσεις και το ωράριο λειτουργίας.

Υπενθυμίζουμε πως τα μαγαζιά εστίασης έχουν μείνει κλειστά από τις 7 Νοεμβρίου και είναι άγνωστο πόσα από αυτά θα ανοίξουν ξανά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, έκανε λόγο για κλείσιμο έως του 50% των μαγαζιών εκτός αν υπάρξει επιδότηση με το 30% του τζίρου τους, λεφτά που όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχουν.

Θετικά για το άνοιγμα της εστίασης εκφράστηκε και η λοιμωξιολόγος Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει.

«Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολύ προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, υποστήριξε ότι «κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύτηκε το ψάρεμα και το κυνήγι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.