ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ταξίδι Κ.Μητσοτάκη στη Λιβύη για να συναντηθεί με τον Λίβυο πρωθυπουργό – Θα «νομιμοποιήσει» το τουρκολιβυκό μνημόνιο!

Ταξίδι Κ.Μητσοτάκη στη Λιβύη για να συναντηθεί με τον Λίβυο πρωθυπουργό  – Θα «νομιμοποιήσει» το τουρκολιβυκό μνημόνιο!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε και συνεχάρη τον μεταβατικό και τουρκόφιλο πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα τον για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας, ενώ κανόνισε και επίσκεψη στη Λιβύη με την οποία ουσιαστικά θα νομιμοποιήσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο του οποίου ο Ντμπέιμπα είναι από τους θερμότερους υποστηρικτές του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχτηκε πρόσκληση του Ντμπέιμπα (ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί… αποθεώνει την Τουρκία) να επισκεφθεί προσεχώς τη Λιβύη. Η συζήτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διεξήχθη σε θερμό κλίμα, «που επιβεβαιώνει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών».

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, που ορκίστηκε προχθές, στοχεύει να κυβερνήσει τη Λιβύη έως τις αναμενόμενες εδώ και καιρό εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Μία ενδεχόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη όσο ισχύει το τουρκολιβυκό μνημόνιο ουσιαστικά θα το νομιμοποιήσει, μη ξεχνάμε πως ο Ντμπέιμπα το υποστηρίζει 100% καθώς πρόσφατα δήλωσε πως «Η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι προς το συμφέρον του κράτους της Λιβύης» προσθέτοντας: «Η Λιβύη απέκτησε ένα καλό μερίδιο (σσ. από την Ελλάδα) του δικαιώματός της στο [φυσικό] αέριο», μετά τη συμφωνία.

Αν θέλει να «επιβεβαιώσει τους ιστορικούς δεσμούς» ο πρωθυπουργός γιατί δεν στέλνει τον κ.Δένδια να συνατηθεί με τον Λίβυο ΥΠΕΞ (που είναι και του Χαφτάρ) και επισκέπτεται ο ίδιος την Λιβύη; Η επίσκεψη ενός αρχηγού κράτους σε ένα άλλο κράτος έχει υψηλή συμβολική επίσκεψη και συνήθως συνεπάγεται μία βελτίωση των σχέσεων κάτι που μέχρι τώρα δεν συμβαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.