ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με φωτογραφικό… τριήμερο διαγωνισμό η κυβέρνηση αγοράζει 10 εκατ. self test με 40 εκατ. ευρώ από την Siemens!

Με φωτογραφικό… τριήμερο διαγωνισμό η κυβέρνηση αγοράζει 10 εκατ. self test με 40 εκατ. ευρώ από την Siemens!

Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση προμήθειας 10 εκατομμυρίων self test από την κυβέρνηση, καθώς μετά την αποκάλυψη πως η Siemens τα έβγαλε σε κυκλοφορία την ίδια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις έχουμε μία ακόμη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (παραμονές Εθνικής επετείου) αναρτήθηκε έγγραφο που περιλαμβάνει σοβαρές ενδείξεις φωτογραφικού διαγωνισμού για περί του διαγωνισμού για την προμήθεια 10 εκατ. self test.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την χρονική συγκυρία, καθώς το θέμα ξέπεσε επειδή ήρθε μέσα στη νύχτα, αλλά και παραμονές της επετείου για την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχετικό έγγραφο, ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις ημέρες (συμπεριλαμβανομένης της αργίας της 25ης Μαρτίου) και θα λήξει την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Η δε προμήθεια του υλικού θα πρέπει να γίνει το αργότερο επτά ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Πρόκειται για τόσο στενά χρονικά περιθώρια που μπορούν να τηρηθούν μόνον εάν κάποιος έχει ήδη προχωρήσει σε προεργασία για την παραγγελία και αποθήκευση τόσων self test.

Υπενθυμίζεται πως η Siemens είναι η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία που πήρε άδεια προ ημερών για τα self test.

Το παζλ της νυχτερινής προκήρυξης μίας τόσο σπουδαίας -κατά την κυβέρνηση- πρωτοβουλίας συμπληρώνεται από την «Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης» που δημοσιεύτηκε επίσης μέσα στη νύχτα στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Προμηθεύς), με την οποία ανακοινώνεται πως εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 40.000.000 ευρώ για την πληρωμή των 10.000.000 τεστ, γεγονός που σημαίνει πως το τεμάχιο εκτιμάται σε τιμή 4 ευρώ.

Διαβάστε την Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης των 40 εκατ. ευρώ:

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστός πλασιέ της Siemens ο Μητσοτάκης

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρία που έχει πάρει έγκριση για self test είναι η Siemens. Συμπτωματικά, λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους στη Γερμανία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε να περάσει άρον άρον και στη ζούλα τα μεσάνυχτα της παραμονής της Εθνικής Επετείου φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος με διορία 1,5 μέρα για προμήθεια 10 εκατ. τεστ.

Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για:

  • Τις εκκλήσεις των ειδικών και της αντιπολίτευσης για το αυτονόητο εδώ και έναν χρόνο: συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών test από τον ΕΟΠΥΥ και μαζικούς στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υπερμετάδοσης (χώρους εργασίας, ΜΜΜ, σχολεία, δομές υψηλής ευαλωτότητας ).
  • Τη σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία τους σε σχέση με τα μοριακά τεστ.
  • Το γεγονός ότι «θα δηλώνονται σε πλατφόρμα προαιρετικά», άρα δεν θα συνδράμουν ουσιαστικά στην επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, την απομόνωση και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.
  • Το γεγονός ότι ακόμη και αν κάποιος βγει θετικός με το «δωρεάν» self test, μετά οφείλει να πληρώσει κανονικότατα μοριακό test για επιβεβαίωση, άρα μηδενικό όφελος για τον πολίτη.
  • Την οδηγία του ECDC που τονίζει πως τα self test μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα μοριακά τεστ.
  • Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως οργάνωση για το πώς θα γίνεται η διανομή τόσο μεγάλου όγκου τεστ και την πλήρη άγνοια των φαρμακοποιών.​

Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ακόμα και στην πανδημία ως ο πιο πιστός πλασιέ της Siemens. Από τα δωράκια με τα «τηλεφωνικά κέντρα» στα «δωρεάν self test» μία πανδημία δρόμος».

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο του διαγωνισμού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.