ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τριγμούς στη ΝΔ δημιουργεί ο Μ.Φουρθιώτης: «Με τι κρατάει το Μαξίμου -Πότε θα απαντήσει ο Κ.Μητσοτάκης» ρωτάνε βουλευτές

Τριγμούς στη ΝΔ δημιουργεί ο Μ.Φουρθιώτης: «Με τι κρατάει το Μαξίμου -Πότε θα απαντήσει ο Κ.Μητσοτάκης» ρωτάνε βουλευτές

Οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, πως ο Μένιος Φουρθιώτης είχε μπει στο γραφείο του με μπράβους και τον απειλούσε έχουν δημιουργήσει πολιτικούς κραδασμούς εντός ΝΔ.

«Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ατζέντης της Τζούλιας Αλεξανδράτου και ως ατζέντης μοντέλων (σύμφωνα με δικές του δηλώσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο), να απολαμβάνει ισχυρής αστυνομικής αλλά και ευρύτερης πολιτικής προστασίας και να αποσπά χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα προγράμμα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης;» είναι το ερώτημα που πλανάτε.

Η επιβεβαίωση του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι δέχθηκε απειλές από τον κ. Μένιο Φουρθιώτη μέσα στο γραφείο του, μεταφέρει την πολιτική ευθύνη στο επιτελείο του πρωθυπουργού. Τα τηλέφωνα μεταξύ βουλευτών και στελεχών της ΝΔ έχουν ανάψει από το πρωί της Κυριακής: «ποιους κρατάει ο κ. Φουρθιώτης και απολαμβάνει τέτοιας προστασίας ώστε να απειλεί τον πρώην υπουργό Εργασίας ότι «έχει τελειώσει» επειδή του έκοψε, ως όφειλε, χρηματοδοτήσεις που δεν εδικαιούτο»;

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τρόπο επικοινωνιακής αντιμετώπισης του ζητήματος που προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις του “Documento”. Κατά την συνήθη αναποτελεσματική τακτική τους τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Επαφίενται στα αγαπημένα τους Μέσα Ενημέρωσης που για μία ακόμη φορά έχουν θάψει το θέμα. Η αιδήμων σιωπή που τηρεί το επιτελικό κέντρο επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ και τις σχετικές καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως και του Μέρα 25. Το σαμαρικό μπλοκ έχασε έναν υπουργό του, τον Γιάννη Βρούτση.

Η αποκάλυψη ότι ο κ. Φουρθιώτης εισέβαλε στο υπουργείο Εργασίας συνοδευόμενος από τους μπράβους του (σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento και την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ) και απειλούσε τον υπουργό ότι «θα τον τελειώσει», προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις.

Από την πλευρά τους Αντώνη Σαμαρά υπάρχουν ερωτήματα για το πότε θα απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το φιλοσαμαρικό σάιτ antinews.gr να τονίζει πως «ο Μητσοτάκης αντί να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις προτίμησε να κωφεύσει χαϊδεύοντας».

Ενώ από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή υπάρχει το ερώτημα για το πως γίνεται να διασύρουν και να εξαργυρώνουν άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου το πολιτικό κεφάλαιο του καραμανλισμού.

Οι μόνοι που δεν διαμαρτύρονται είναι οι βουλευτές του συστήματος Μητσοτάκη, που ελπίζουν σε κυβερνητική θέση στον επόμενο ανασχηματισμό.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις της πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Μάρκου, η οποία ερωτάται «με τι κρατάει το Μαξίμου».

«Ειρωνεία, καρατόμησαν τον Γιάννη Βρούτση επειδή έπραξε το σωστό, ως όφειλε. Το θέμα είναι ποιος καλύπτει τον Φουρθιωτη, με εντολή ποίου είχε προστασία από την Ελληνική Αστυνομία, τα χρήματα θα τα επιστρέψει, με τι κρατάει το Μαξίμου;», έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Μάρκου.

Εκτός από την αστυνομική προστασία που αφαιρέθηκε μετά τις αποκαλύψεις υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη η οποία ακόμη δεν έχει απαντήσει τι ποσά και με τι αιτιολογία εισέπραττε ο κ. Φουρθιώτης. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη».

Αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento. Δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη. Ο κ Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό «μάνατζερ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΥΣ. Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.