ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Γεραπετρίτης για Πάσχα στο χωριό: «Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις»

Γ.Γεραπετρίτης για Πάσχα στο χωριό: «Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης 8 Απριλίου, μιλώντας μεταξύ άλλων σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ανέφερε πως οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

​Πάντως, όπως τόνισε φαίνεται ότι «παγώνει» το άνοιγμα υπόλοιπων δραστηριοτήτων πριν από το Πάσχα. Εξήγησε, ότι σε αυτή τη φάση θα ανοίξουν μόνο τα Λύκεια με προσεκτικά βήματα, ενώ Δημοτικά, Γυμνάσια και εστίαση πάνε για μετά τις γιορτές.

Χαρακτήρισε εργαλείο επανάστασης τα self test τα οποία θα βοηθήσουν για το άνοιγμα του Λυκείου. Όσον αφορά την ανησυχία που έχει εκφραστεί για τυχόν ψευδείς δηλώσεις, ο ίδιος εξήγησε ότι σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδώς ένα θετικό τεστ τότε υπάρχει κίνδυνος να είναι φορέας μολύνοντας κόσμο γύρω του.

Ο υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη η χώρα μας δεν τα έχει πάει καλά στα σχολεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τη χειρότερη επίδοση στα σχολεία συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες» και αυτό όπως είπε διότι είμαστε η μόνη χώρα που είχαν κλείσει για τόσο μεγάλο διάστημα.

Αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση των ψήφων από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας που έγινε για πρώτη φορά, εξήγησε ότι έγινε για λόγους διαφάνειας. Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας της επιτροπής.

​ Όμως, δεν έκρυψε ότι η κυβέρνηση σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις και όπως εξήγησε σε ελάσσονα θέματα, δίνοντας παράδειγμα την απόφαση για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την πορεία των εμβολιασμών εκτίμησε ότι τον Μάιο θα φτάσουμε τα 3 εκατομμύρια, ενώ συμπληρώνονται σε λίγες μέρες οι 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.