Η διακήρυξη του Κ.Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ με «προεκλογικό άρωμα»(βίντεο) (upd)

Η διακήρυξη του Κ.Μητσοτάκη  για τον ΒΟΑΚ με «προεκλογικό άρωμα»(βίντεο) (upd)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) αλλά δεν μπορούσε να μείνει απαρατήρητο ότι είχε ένα “προεκλογικό άρωμα” καθώς με μια μεγάλη αποστολή υπουργών και αυτοδιοικητικών ο Κ.Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει τις δηλώσεις ανακατασκευής από τον τόπο του τα Χανιά.

Μάλιστα επέλεξε να κάνει τις δηλώσεις σήμερα όταν τα εργοτάξια αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν το 2022!

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά και μεταξύ άλλων το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα γίνουν στο ΒΟΑΚ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο νέος ΒΟΑΚ θα ξεκινά από την Κίσσαμο Χανίων και θα φτάνει ως τη Σητεία, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στο μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ θα περιλαμβάνονται 40 γέφυρες, συνολικού μήκους 8,67 χιλιομέτρων, 15 βασικές σήραγγες συνολικού μήκους 14,5 χιλιομέτρων και 46 ανισόπεδοι κόμβοι, ενώ το κόστος του θα είναι 2 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα τούνελ προβλέπεται να κατασκευαστούν στα λεγόμενα «δύσκολα τμήματα», δηλαδή στην περιοχή από τη Σούδα ανατολικά προς τις Βρύσες, στην περιοχή Βρύσες-Πετρές-Ατσιπόπουλο, στην περιοχή από Μπαλί μέχρι Ληνοπεράματα και στην περιοχή κοντά στο Σεληνάρι.

Οι γέφυρες πάντως θα κατασκευαστούν σε όλο σχεδόν το μήκος του προωθούμενου νέου ΒΟΑΚ.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ο ΒΟΑΚ είναι ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη. Ένα τέτοιο μεγάλο έργο, ένας τέτοιος αυτοκινητόδρομος δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει χωρίς την ύπαρξη διοδίων. Aν δεν προχωρήσουμε σε αυτό το έργο, η Κρήτη θα μείνει αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη. Αυτό αποτελεί για μένα αδιαπραγμάτευτη αναπτυξιακή προτεραιότητα».

«Τον ΒΟΑΚ τον προχωράμε και για τους συντοπίτες μας που θρήνισαν θύματα. Όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση μαζί με τον κ. Αυγενάκη είχαμε παρουσιάσει ένα σχέδιο για μείωση ατυχημάτων σε όλη τη χώρα αλλά και την Κρήτη. Το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας δεν είναι ζήτημα μόνο οδικών υποδομών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρουμε ότι ο ΒΟΑΚ δεν έγινε μέχρι σήμερα γιατί υπήρχαν τοπικές αντιδράσεις. Η χάραξη του έργου πρέπει να είναι ενιαία», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης. «Το έργο αυτό θα γίνει πραγματικότητα, όπως επίσης θα γίνουν πραγματικότητα και τα άλλα μεγάλα έργα στην Κρήτη, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Δεν μπορούμε να περάσουμε άλλα 18 χρόνια χωρίς να αξιοποιήσουμε μία μεγάλη έκταση στο Ηράκλειο. Θα δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε πραγματικότητα το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για την Κρήτη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον πρωθυπουργό, στα Χανιά βρέθηκε από χθες και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ενώ στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Τέλη του 2022 θα αρχίσουν να στήνονται τα εργοτάξια

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου αυτού έργου. «Πλέον μπορούμε να σας πούμε πως στα τέλη του 2022 θα αρχίσυν να στήνονται τα εργοτάξια στον ΒΟΑΚ ενώ μέχρι το 2024 εκτιμάμαι πως όλα τα μέτωπα του έργου θα είναι ανοιχτά και θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.

Σταύρος Αρναουτάκης: «Ιστορική μέρα η σημερινή για την Κρήτη»

«Ιστορική» χαρακτήρισε, όπως μεταδίδει το cretapost.gr, τη σημερινή μέρα για την Κρήτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσης του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως έχουμε για τον ΒΟΑΚ έχουμε μια νέα χάραξη. «Από την πλευρά τη δική μας θελουμε να συμβάλλουμε θετικά έτσι ώστε όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα προκύψουν να αντιμετωπιστούν και να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε πως αυτή η δεκαετία είναι η δεκαετία των μεγάλων έργων για το νησί και απεύθυνε έκκληση προς τον πρωθυπουργό για την στήριξη της στρατηγικής που θα δημιουργήσει στην Κρήτη ένα κόμβο καινοτομίας η οποία θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Εύχομαι να είμαστε καλά και να ξεκινήσει σύντομα αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο», ανέφερε στην κατακλείδα του χαιρετισμού του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τέλος από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιαννίδης, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο ανέφερε πως «η Κρήτη αποκτά έναν ξεχωριστό αυτοκινητόδρομο ενώ έγιναν συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης». Παράλληλά σημείωσε πως είναι απαράδεκτο στην Κρήτη να καταγράφονται τετραπλάσια ποσοστά θανατηφόρων ατυχημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.