ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Χατζηδάκης: «Τι άλλαξε από την Παρασκευή και η στάση εργασίας έγινε απεργία;»

Κ.Χατζηδάκης: «Τι άλλαξε από την Παρασκευή και η στάση εργασίας έγινε απεργία;»

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης από την Ολομέλεια της Βουλής απηύθυνε έκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου να σεβαστούν την αγωνία χιλιάδων μαθητών και γονιών που μετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παράλληλα κάλεσε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν καθαρή θέση: «Είστε με συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν την Αθήνα ή είστε με τους μαθητές και τους γονείς τους;».

«Οι συνδικαλιστές έλαβαν τις αποφάσεις τους και κρίνονται όπως κρινόμαστε και εμείς. Αρχικά, την περασμένη Παρασκευή είχαν πάρει απόφαση να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας και να διαδηλώσουν εναντίον του νομοσχεδίου. Χθες αποφάσισαν 24ωρη απεργία παραβιάζοντας – από την δική μας ανάγνωση – τις διατάξεις του νόμου. Τα ερωτήματα είναι απλά. Τι άλλαξε από την Παρασκευή και η στάση εργασίας έγινε απεργία; Άλλαξε το νομοσχέδιο; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή στάσης; Το θύμα αυτής της νέας τοποθέτησης θα είναι οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές και οι γονείς που έχουν ίδια αγωνία με τα παιδία τους. Η ΑΔΕΔΥ και το εργατικό κέντρο Αθήνας θα τοποθετηθούν όπως νομίζουν εγώ όμως θα ήθελα από τα κόμματα μια τοποθέτηση. Είστε με τους συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν την Αθήνα ή είστε με τους μαθητές και τους γονείς τους; Θέλω ξεκάθαρη απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως σε αντίθεση με τους συνδικαλιστές του Μετρό, οι «συνδικαλιστές των λεωφορείων και των τρόλεϊ αποφάσισαν – αν και έχουν την ίδια αντίθεση με το νομοσχέδιο – να μεταθέσουν την στάση εργασίας για το μεσημέρι εως τις πέντε το απόγευμα. Γιατί δεν μπορείτε να συστήσετε το ίδιο και στις άλλους; Να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους, να διαδηλώσουν αλλά να μπορέσουν και τα παιδία να δώσουν τις εξετάσεις τους. Ζητάω κάτι υπερβολικό;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.