ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η νέα «κανονικότητα» με δύο Ελλάδες: Που θα βάλουν «φράχτες» από 15 Ιουλίου – Οι ανακοινώσεις που έρχονται

Η νέα «κανονικότητα» με δύο Ελλάδες: Που θα βάλουν «φράχτες» από 15 Ιουλίου – Οι ανακοινώσεις που έρχονται

Μια «νέα Ελλάδα» παρουσίασαν χθες οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επικρατείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς χώρισαν και επισήμως τους Έλληνες «στα δύο».

Η νέα «κανονικότητα» θα περιλαμβάνει δραστηριότητες τις οποίες θα μπορούν να κάνουν μόνο οι εμβολιασμένοι (πχ γήπεδα), ενώ και στους χώρους που θα επιτρέπεται η είσοδος και σε εμβολιασμένους και σε μη εμβολιασμένους (εστίαση κτλ.) η κυβέρνηση ζητάει από τους επιχειρηματίες να βάζουν «φράχτες» μεταξύ των ανθρώπων.

Όλο αυτό… όπως λένε για την ασφάλεια των εμβολιασμένων! Την ώρα που οι πολίτες που εμβολιάστηκαν -υποτίθεται- το έκαναν για να έχουν είναι ασφαλείς και να μην κολλήσουν κορωνοϊό.

Τι θα ισχύει

Στους αμιγείς κλειστούς χώρους πλην κέντρων διασκέδασης, δηλαδή εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους και θέατρα θα ισχύει πληρότητα 85%, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self-test γονέων.

Στους αμιγείς υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων θα ισχύει η πληρότητα 85% και δεν θα απαιτείται μάσκα ενώ στα αμιγή υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ) η πληρότητα θα ανέρχεται στο 60%. Τέλος, στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα (αμιγείς χώροι) προβλέπεται πληρότητα 85%, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self-test γονέων.

Στους μικτούς κλειστούς χώρους η πληρότητα θα είναι 50%. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε θέατρα/σινεμά και για τους μη εμβολιασμένους θα απαιτείται προηγούμενο αρνητικό rapid test. Στους μεικτούς υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων η πληρότητα θα ανέρχεται στο 75% για χώρους με λιγότερους από 1.000 καθήμενους, στο 70% για χώρους με λιγότερους από 5.000 καθήμενους και στο 65% για χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους. Στα μικτά υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης η πληρότητα θα ανέρχεται στο 25% και προηγούμενο αρνητικό rapid test θα είναι υποχρεωτικό για μη εμβολιασμένους. Τέλος, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα για μη εμβολιασμένους.

Νέες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί τι θα γίνει με χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από 15.000 άτομα, καθώς δεν περιλαμβανόταν στις χθεσινές ανακοινώσεις. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η πληρότητα να βρίσκεται στο 60%.

«Χαρτζιλίκι» 150 ευρώ σε νέους για να εμβολιαστούν

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε από το Μέγαρο Μαξίμου την λεγόμενη «κάρτα ελευθερίας», δηλαδή το voucher ύψους 150 ευρώ για νέους 18-25 ετών οι οποίοι είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν προκειμένου να την αξιοποιήσουν σε δραστηριότητες όπως ταξίδια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αφορά τους νέους που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003. Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.