Α.Γεωργιάδης: «Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει αυτονομία και αυτάρκεια σε στρατηγικά και κρίσιμα αγαθά»

«Ξεκινάει ο νέος αναπτυξιακός νόμος με τα νέα υψηλότερα όρια»

Α.Γεωργιάδης: «Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει αυτονομία και αυτάρκεια σε στρατηγικά και κρίσιμα αγαθά»

Στην επισήμανση ότι η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει αυτονομία και αυτάρκεια σε στρατηγικά και κρίσιμα αγαθά κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό ξεχώρισε από την παρέμβαση του υπουργού στα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης (E&A) πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων, της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ABEE, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σήμερα, πριν από λίγες ώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η αρμόδια Επίτροπος κυρία Βεστάγκερ μας έδωσε την έγκριση για το νέο χάρτη κρατικών ενισχύσεων, συμπεριλαμβάνοντας την επιπλέον ενίσχυση των περιοχών της απολιγνιτοποίησης. ‘Αρα, και επισήμως ξεκινάει ο νέος αναπτυξιακός νόμος με τα νέα υψηλότερα όρια. Είναι άλλη μία επιτυχία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και κυρίως του Αναπληρωτή Υπουργού, κυρίου Νίκου Παπαθανάση».

Η πρωτοβουλία του Μητσοτάκη που άνοιξε τον δρόμο για επενδύσεις

Ο υπουργός τόνισε ότι η επένδυση είναι αποτέλεσμα της θέσπισης του λεγόμενου επενδυτικού claw back «με πρωτοβουλία του κυρίου Πρωθυπουργού για την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και την εξασφάλιση 300 εκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσουμε να έχουμε πλέον μια ισχυρή βάση χρηματοδότησης και να μπορούν οι ελληνικές και οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να σχεδιάζουν επενδύσεις».

«Αυτή η πρωτοβουλία, πρόσθεσε έχει στεφθεί από πολύ μεγάλη επιτυχία. Επενδυτικά σχέδια που σήμερα ξεπερνούν στο σύνολό τους σε αξία τα 600 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη κατατεθεί κι έχουν εγκριθεί. Σήμερα εδώ μπροστά σας βλέπετε ένα από τα αποτελέσματα αυτής μας της πολιτικής πρωτοβουλίας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποχρεωμένη να βρει αυτονομία και αυτάρκεια

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η πανδημία αποτέλεσε ισχυρό σοκ για όλες τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, καθώς τότε για πρώτη φορά συνειδητοποίησαν ότι αν έκλειναν οι εισαγωγές από τη Μαλαισία, την Ινδία και την Κίνα οι Ευρωπαίοι θα έμεναν πολύ σύντομα χωρίς φάρμακα. Και αυτό ήταν ένα σοκ για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, καθώς συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά το μέγεθος της εξάρτησης από χώρες εκτός Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο νέο κόσμο», κατέληξε, «είναι υποχρεωμένη η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει αυτονομία και αυτάρκεια, τουλάχιστον στα κρίσιμα αγαθά. Και τι μπορεί να είναι πολύ κρισιμότερο από την υγεία και τα φάρμακα;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.