ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μητσοτάκης για ακρίβεια: Δεν μπορώ να κάνω τίποτα – Περιμένω εντολές από ΕΕ – Τι έκαναν Ισπανία-Πορτογαλία

Εντολή από ΕΕ για το πώς θα κυβερνήσει την Ελλάδα περιμένει ο Κ.Μητσοτάκης - Επίθεση σε Ισπανία και Πορτογαλία

Κ.Μητσοτάκης για ακρίβεια: Δεν μπορώ να κάνω τίποτα – Περιμένω εντολές από ΕΕ – Τι έκαναν Ισπανία-Πορτογαλία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου την τεράστια ήττα που υπέστη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Τότε είχαμε σημειώσει στο pronews.gr ότι Ισπανία και η Πορτογαλία απέσπασαν από την ΕΕ ειδική άδεια για να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, την ίδια ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφραζε τη «χαρά» του για τ’ ότι θα αγοράζουμε το αμερικανικό LNG με εξαπλάσια τιμή από το φυσικό αέριο.

Οι ηγέτες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας δεν απέσπασαν εύκολα την ειδική άδεια, αντιθέτως απείλησαν με βέτο, με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να αποχωρεί εκνευρισμένος από το Συμβούλιο για περίπου 15 λεπτά. Ο ίδιος Ιβηρική Χερσόνησο, μια ειδική εξαίρεση στον καθορισμό των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ουσιαστικά χρησιμοποίησε ό,τι διαθέσιμο διαπραγματευτικό όπλο είχε ώστε η χώρα του για να αποσπάσει μια ειδική μεταχείριση και τελικά το κατάφερε.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν ζητήσει και είχαν επιμείνει στον περιορισμό των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουν την άνοδο ρεκόρ των τιμών της ενέργειας.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστός στη γραμμή του «καλού στρατιώτη Σβέικ» δεν φάνηκε εκ του αποτελέσματος να διεκδικεί το παραμικρό για την Ελλάδα, παρότι η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα της ΕΕ με το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα βίντεο από τη Σύνοδο Κορυφής είναι χαρακτηριστικά του πώς τον βλέπουν οι υπόλοιποι ηγέτες στην Ευρώπη. Σε ένα βίντεο τον βλέπουμε σε μια γωνία μόνο του να μην μιλά σε κανέναν, σε ένα άλλο βίντεο τον βλέπουμε να προσπαθεί να πάρει χαιρετισμό από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αδιαφορεί και χαιρετά όλους τους άλλους ηγέτες, εκτός από τον Κ.Μητσοτάκη.

https://twitter.com/Marka2_/status/1506938005952643077?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1506938005952643077%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fvinteo-o-k-mitsotakis-prospathei-anepityxos-na-kerdisei-xeirapsia-apo-ton-t-mpainten%2F

https://twitter.com/Marka2_/status/1506940809609990152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1506940809609990152%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fvinteo-o-k-mitsotakis-prospathei-anepityxos-na-kerdisei-xeirapsia-apo-ton-t-mpainten%2F

Ήρθε λοιπόν χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και ενημέρωσε ότι… δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την ακρίβεια. «Είναι αδύνατον να απορροφηθεί το σύνολο των αυξήσεων που έχουν την αιτία τους μακριά από την πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης και στη συνέχεια έβγαλε άχρηστο και το πλαφόν στο ρεύμα, ναι αυτό που κέρδισαν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι!

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «μεμονωμένες κινήσεις, όπως τα εθνικά πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, δεν οδηγούν τελικά παρά μόνο στην επιβάρυνση των εθνικών προϋπολογισμών. Με άλλα λόγια, οι αυξήσεις επιστρέφουν στους πολίτες μέσω άλλων επιβαρύνσεων».

Και στη συνέχεια ενημέρωσε για τις ενέργειες… που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο Κ.Μητσοτάκης περιμένει από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να κυβερνήσουν την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.