Κ.Σκρέκας: «Διπλό φέτος το επίδομα θέρμανσης – Περισσότεροι οι δικαιούχοι»

Η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει την Δευτέρα (7/11)

Κ.Σκρέκας: «Διπλό φέτος το επίδομα θέρμανσης – Περισσότεροι οι δικαιούχοι»

Στο επίδομα θέρμανσης, μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης για την χορήγησή του, αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Με αφορμή το γεγονός ότι την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα MyΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι φέτος οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι ενώ το επίδομα θα είναι διπλό, για όσους αλλάξουν από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο και το πάρουν για πρώτη φορά.

Ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε, επίσης, ότι τις επόμενες 15 μέρες, 200.000 επιλαχόντες θα μπουν στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» και θα πάρουν το voucher για το κλιματιστικό.

Ο Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο στη συνέντευξή του για «εθνική προσπάθεια μείωσης κατανάλωσης φυσικού αερίου» εκτιμώντας ότι θα υπάρξει νέα άνοδος της τιμής των καυσίμων από Δευτέρα, ενόψει του εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας.

«Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις κι αν χρειαστεί θα επέμβουμε» είπε ο υπουργός Ενέργειας.

Επίδομα θέρμανσης: Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος θα δοθεί σε 1,3 εκατομμύρια δικαιούχους, αναμένεται να ανοίξει την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη πληρωμή θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου για αγορές που έχουν γίνει έως τις 30 Νοεμβρίου. Στις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν την προκαταβολή και οι περσινοί δικαιούχοι ανεξάρτητα από το αν έχουν αγοράσει καύσιμα ή όχι. Η δεύτερη πληρωμή θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου για αγορές που θα γίνουν έως τέλος Ιανουαρίου 2023. Τέλος, στις 28 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα για αγορές έως 31 Μαρτίου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει έως τα 800 ευρώ για κατοίκους στο 90% των περιοχών ενώ στις πιο ψυχρές περιοχές, η επιδότηση φτάνει έως και τα 1.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διπλό επίδομα έως 1600 ευρώ θα λάβουν φέτος οι νέοι δικαιούχοι που δεν θα χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο αλλά και οι παλαιοί που θα στραφούν στο πετρέλαιο, σε άλλη από τις επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή στην τηλεθέρμανση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.