ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Σκρέκας για φυσικό αέριο: «Θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας»

«Θα συζητήσουμε για πιθανή επέκταση του ιβηρικού μοντέλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο» εξήγησε η αρμόδια Επίτροπος Ενέργειας

Κ.Σκρέκας για φυσικό αέριο: «Θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο δήλωσε ότι «θα χτίσουμε πάνω στα σημαντικά θεμέλια της συμφωνίας των αρχηγών κρατών» και «θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας».

«Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι αρχηγοί κρατών έθεσαν τα θεμέλια μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά και θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει τώρα ένα σαφές μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στη φάση των υψηλών τιμών της ενέργειας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στην επείγουσα ανάγκη να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα των ευρωπαίων πολιτών», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η τελική συμφωνία περιλαμβάνει δύο πτυχές των ελληνικών προτάσεων», προσέθεσε.

Ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας: Θα εξετάσουμε τι σημαίνει το ιβηρικό μοντέλο από πλευράς δαπανών

Από την πλευρά της η αρμόδια Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον εξήγησε ότι ένα από τα ζητήματα τα οποία θα συζητήσουν οι υπουργοί Ενέργειας θα είναι το τι σημαίνει πιθανή επέκταση του ιβηρικού μοντέλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προσερχόμενη στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας σημείωσε ότι οι ηγέτες ζήτησαν από την Κομισιόν να παράσχει μια ανάλυση σε σχέση με το εν λόγω μοντέλο.

«Η Ιβηρική χερσόνησος δεν είναι επαρκώς διασυνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ήταν πιθανόν λοιπόν να εξετάσουμε αυτή την εναλλακτική εκεί (το ιβηρικό μοντέλο) και οι ηγέτες μας ζήτησαν να αναλύσουμε πώς να το επεκτείνουμε και τι σημαίνει από την άποψη των δαπανών διότι τα διαφορετικά κράτη μέλη έχουν διαφορετικά ενεργειακά μίγματα» επισήμανε η κ. Σίμσον. Παράλληλα, ανέφερε ότι το πακέτο των μέτρων «περιλαμβάνει έναν πιο αντιπροσωπευτικό δείκτη για τιμές του φυσικού αερίου, την ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μέτρα για το πώς θα προχωρήσει η από κοινού αγορά φυσικού αερίου. Οι ηγέτες ενέκριναν αυτή την προσέγγιση και μας ζήτησαν να προχωρήσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, οι υπουργοί θα εξετάσουν το θέμα του υδρογόνου, αλλά και την οδηγία για τα κτίρια με την Επίτροπο Ενέργειας να εκφράζει την ελπίδα ότι θα βρεθεί κοινός τόπος στο συγκεκριμένο θέμα καθώς «τα κτίρια αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μερίδιο της κατανάλωσης φυσικού αερίου ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.