Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης – Θα ξεπεράσουμε χρόνια υστέρησης»

Ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του νέου Data Center της Lamda Hellix Athens 3

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης – Θα ξεπεράσουμε χρόνια υστέρησης»

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εγκαινιάστηκε το πρωί της Πέμπτης (8/12) το νέο Data Center της Lamda Hellix Athens 3, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.

«Η Lamda Hellix θα παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο υποστηρίζοντας το δικό μας όραμα: να φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης, δημιουργώντας μια σειρά από σοβαρές υποδομές σε κέντρα δεδομένων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε «πολλές, μεγάλες εταιρίες τεχνολογίες έχουν εκφράσει την επιθυμία και δρομολογούν μεγάλες επενδύσεις. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα, να ξεπεράσουμε χρόνια υστέρησης και να γίνουμε πρωταγωνιστές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για άλλη μια από τις μεγάλες επενδύσεις στον χώρο του cloud και του edge computing στην Ελλάδα μετά από αυτές των Microsoft, Amazon, Google κ.λπ. με τον ψηφιακό ρόλο της Ελλάδας να έχει αλλάξει μτά τις αυξημένες ανάγκες διασύνδεσης της Ευρώπης με τη Μ. Ανατολή, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική, για τη μεταφορά δεδομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.