ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Κ.Μητσοτάκης παρέδωσε τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον Ι.Σαρμά – Και επίσημα νέος πρωθυπουργός της χώρας

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ο Κ.Μητσοτάκης παρέδωσε τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον Ι.Σαρμά – Και επίσημα νέος πρωθυπουργός της χώρας

Ορκίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στις 25 Ιουνίου σε εκλογές.

Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.   

Στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων βρισκόταν η σύζυγος του κ. Σαρμά και οι δυο γιοί τους. Επίσης, ο μελλων υπουργός Επικράτειας και ανώτατος δικαστικός, Βασίλης Σκουρής και μέλλουσα γενική γραμματέας της κυβέρνησης και καθηγήτρια Νομικής, Εύα Παπαπετροπούλου – Ταλιαδούρου.

Ο Ιωάννης Σαρμάς στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής

Αμέσως μετά αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης και η ορκωμοσία της την Παρασκευή.

Η ορκωμοσία των υπηρεσιακών υπουργών αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή.

Τα ονόματα που έχουν μπει στο τραπέζι για τα κρίσιμα υπουργεία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης ως υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η short list περιλαμβάνει δύο πρέσβεις ε.τ., τον Παύλο Αποστολίδη (που έχει διατελέσει και διοικητής της ΕΥΠ) και τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο.

Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούγεται ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, για το υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου και για το υπουργείο Παιδείας η καθηγήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής στο Χαροκόπειο Μάρα Νικολαΐδου.

Σε υπουργό Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να αναβαθμιστεί ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς

Ο 66χρονος Ι. Σαρμάς γεννήθηκε στην Κω το 1957 και σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1975-1979) και στο Παρίσι (1980-1984). Από τον Ιανουάριο 1987 εργάζεται ως δικαστικός λειτουργός, αρχικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (1987-1993), ενώ από το 1993 πήρε μετάταξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου υπηρετεί και σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπηρέτησε (από το 1996 έως το 2001) στον προσυμβατικό έλεγχο των συμβάσεων του Δημοσίου και κατάφερε να τον καταστήσει και συνταγματικά υποχρεωτικό. Στη συνέχεια επί δώδεκα έτη εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (2002-2013), όπου δύο φορές εξελέγη και πρόεδρος τμήματος. Επανήλθε στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα το 2014, λαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.