ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Βορίδης: «Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 43% από τον πρώτο γύρο»

Εξετάζονται ειδικές ρυθμίσεις για εμπρησμούς από αμέλεια

Μ.Βορίδης: «Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 43% από τον πρώτο γύρο»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μίλησε σήμερα για το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Μ.Βορίδης επεσήμανε ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 43% από τον πρώτο γύρο, γεγονός που θα απλοποιήσει σημαντικά τις διαδικασίες και θα αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος με επαναληπτικές εκλογές σε πολλές περιοχές.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε εμπρηστές. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για εμπρησμούς από αμέλεια.

Αναφερόμενος στις νέες ταυτότητες, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αφορά και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν πλαστογραφούνται και δεν αντιγράφονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος υπογράμμισε: «Κάποιος μπορεί να συστήσει εταιρεία, να κάνει συναλλαγές, απάτες, καθώς και να συγκαλύπτει το ποιος είναι. Αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει με τη νέα ταυτότητα και τους νέους όρους που θα ισχύουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.