ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με προεκλογική ατζέντα ενόψει ΔΕΘ ο Κ.Μητσοτάκης: Τι θα ανακοινώσει για να ξεχαστεί το σκάνδαλο

Τι θα ανακοινώσει ο Κ.Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Με προεκλογική ατζέντα ενόψει ΔΕΘ ο Κ.Μητσοτάκης: Τι θα ανακοινώσει για να ξεχαστεί το σκάνδαλο

Σύντομα θα ξεκινήσουν στην κυβέρνηση οι εργασίες για την ΔΕΘ 2022, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται να υποσχθεί αρκετά ώστε να ξεχαστούν… τα τρία χρόνια διακυβέρνησής του. 

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το πακέτο των παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου. Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα έχουν δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος θα αφορά κινήσεις που θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα και ο δεύτερος θα λειτουργήσει πυροσβεστικά προς την κατεύθυνση άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης που προκαλεί η ακρίβεια.

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ, πολλά θα εξαρτηθούν από την τάση που διαμορφώνεται στο ύψος των εσόδων, αλλά και από τις ενδείξεις για το ύψος που θα διαμορφωθεί η αύξηση του ΑΕΠ το 2022. Και στα δύο μέτωπα τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά.

Τα σενάρια που είναι αυτή την στιγμή πάνω στο τραπέζι είναι αρκετά, αναφορικά με τις παρεμβάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει που τελικά … θα κάτσει η μπίλια.

Μόνιμες παρεμβάσεις

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες ένας άξονας στον οποίο θα κινηθεί ο πρωθυπουργός θα είναι η στήριξη των νέων αναφορικά με την στέγη. Οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί σημαντικά και ο Κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να παρουσιάσει αξιόπιστα προγράμματα για ενοικίαση ή αγορά σπιτιού.

Επίσης θα ανακοινώσει τις αυξήσεις. Οι αυξήσεις εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 6% και 8%.

Αύξηση θα δοθεί επίσης και στον κατώτατο μισθό και πιθανότατα θα διαμορφωθεί πάνω από τα 750 ευρώ, από 713 ευρώ που είναι σήμερα.

Παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, που παρακρατείτε κάθε μήνα με ποσοστά από 2,2% έως και 10% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω.

Ασπίδα απέναντι στην κρίση

Βέβαια θα υπάρξουν και οι παρεμβάσεις εκείνες που αφορούν μέτρα που θα ανακουφίσουν εκείνους που πλήττονται από την ακρίβεια, αλλά δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ένα από αυτά θα είναι η επανάληψη της χορήγησης της επιταγής ακρίβειας σε χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τέλος αυξημένο θα είναι πιθανότατα το επίδομα θέρμανσης, όπως επίσης είναι πιθανό να υπάρξει ένας ακόμη κύκλος επιδότησης για τα καύσιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.